aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από την πίκρα στο πείσμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ό,τι δεν πέτυχε το περασμένο Σάββατο στην έδρα της Βουλγαρίας (1-2), θα επιχειρήσει να καταφέρει απόψε η Κύπρος απέναντι στη Σλοβενία (21:45, ΡΙΚ 2). Στην προσπάθειά της για πρόκριση από τον γ’ όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών, χρειάζεται ένα διπλό και απόψε είναι η τελευταία ευκαιρία, καθώς οι υποχρεώσεις της θα ολοκληρωθούν με δύο παιχνίδια στο ΓΣΠ (Βουλγαρία 16/11, Νορβηγία 19/11).

Στο στάδιο Στόζιτσε (χωρητικότητας 16.038 θεατών), η κυπριακή ομάδα θα επιχειρήσει να αποδράσει με βαθμολογικό όφελος για πρώτη φορά στην ιστορία της από την πρώην γιουγκοσλαβική χώρα, κατά προτίμηση με τρίποντο. Διότι στις προηγούμενες τρεις επισκέψεις της ηττήθηκε ισάριθμες φορές.

Με φάρο το 2-1 με το οποίο επικράτησε στο ΓΣΠ η Εθνική μας, στο παιχνίδι της 9ης  Σεπτεμβρίου, θα προσπαθήσει να πάει κόντρα στην παράδοση και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για διάκριση μέσω του νεοσύστατου θεσμού της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Σαφέστατα, οι αντίπαλοι αναμένονται πιο επικίνδυνοι στην έδρα τους και άλλωστε, είναι λογικό να βλέπουν την κυπριακή ομάδα ως ιδανική ευκαιρία για την πρώτη νίκη και παραλλήλως τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, οι διεθνείς του Ραν Μπεν Σιμόν θέλουν απόψε να μετατρέψουν την πίκρα για τον τρόπο που ηττήθηκαν από τη Βουλγαρία σε πείσμα για καλύτερη μοίρα απέναντι στους Σλοβένους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστούν εξίσου μεγάλη προσπάθεια, περισσότερη διάρκεια και συγκέντρωση, καθώς και καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που θα δημιουργήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ