aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΑπό την «κόλαση» στον «παράδεισο» η παθιασμένη Εθνική (vid)

Από την «κόλαση» στον «παράδεισο» η παθιασμένη Εθνική (vid)

Μια τεράστια νίκη πέτυχε η Εθνική Κύπρου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Εθνών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Σλοβενίας στο ΓΣΠ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση.

Μία παθιασμένη Κύπρος που δεν τα παράτησε ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μπέριτς (89΄) και με γκολ των Σωτηρίου (69΄) και Στογιάνοβιτς (89′ αυτογκόλ) πέτυχε μια σπουδαία επιτυχία που πανηγύριστηκε έξαλλα από τους διεθνείς.

Το… άχαστο και το πάθος

Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν η Κύπρος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δημιούργησε οκτώ τελικές προσπάθειες (τρεις στον στόχο), έναντι δύο (καμία στον στόχο) των Σλοβένων, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του.

Μόλις στο 2’ ο Κάστανος έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην Κύπρο, όταν μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των Σλοβένων βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπέλετς, όμως παρά το γεγονός ότι είχε τον χρόνο και το πεδίο για να «στοχεύσει» σωστά έστειλε την μπάλα στο σώμα του τερματοφύλακα της Σλοβενίας.

Οι Κύπριοι διεθνείς είχαν πάθος και αποφασιστικότητα κερδίζοντας τις πλείστες προσωπικές μονομαχίες, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και απείλησαν με μακρινά σουτ, τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ανασταλτικά οι παίκτες του Μπεν Σιμόν ήταν άριστοι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, με την εστία του Παναγή να μην κινδυνεύει σχεδόν καθόλου.

Από την κόλαση στον παράδεισο

Στην πρώτη φορά που πάτησαν περιοχή στο δεύτερο μέρος η Σλοβενία «τιμώρησε» την Κύπρο. Οι Σλοβένοι συνδυάστηκα άψογα, ο Γιόκιτς έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μπέριτς με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Οι αλλαγές του Σιμόν, (Ρουσιάς αντί Κάστανου και Μαργκάσα αντί Νικόλα Ιωάννου) έδωσαν επιθετική πνοή στην Κύπρο που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 69’. Μαργκάσα-Παπουλής και Εφραίμ συνδυάστηκαν γρήγορα με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 84’ η Κύπρος έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Παπουλή, ενώ στο 89’ ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάμπου Κυριάκου ο Στογιάνοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Νίκη της Βουλγαρίας επί της Νορβηγίας

Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου, της τρίτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Εθνών, η Βουλγαρία επικράτησε 1-0 της Νορβηγίας με γκολ του Βασίλεφ στο 58’ και προηγούνται στη βαθμολογία με έξι βαθμούς.

Η Βαθμολογία του ομίλου

1.Βουλγαρία 6
2.Νορβηγία 3
3. Κύπρος 3
4. Σλοβενία 0

Ταυτότητα αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 69′ Σωτηρίου, Στογιάνοβιτς (89′ αυτογκολ) / 54′ Μπέριτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρτυματάς 72′ / 42′ Μπλάζιτς

Εθνική Κύπρου (Ραν Μπεν Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Ιωάννου (67′ Μαργκάσα), Λαΐφης, Κούσουλος, Αρτυματάς, Κυριάκου, Κάστανος (60′ Ρουσιάς), Εφραίμ, Παπουλής, Σωτηρίου

Εθνική Σλοβενίας (Μπλαζ Κάβτσιτς): Μπέλετς, Στογιάνοβιτς, Ντερβίτσεβιτς, Κούρτιτς (76′ Στούλατς), Ζατς, Τζόγιτς, Ντόμεν, Μέβλιγια, Μπέριτς (82′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (46′ Μπέζιακ) , Μπλάζιτς

Η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΓΣΠ.

___________________________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ