aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑπό την ελπίδα με τον Κούσουλο, στο… σκωτσέζικο ντους (vid)

Από την ελπίδα με τον Κούσουλο, στο… σκωτσέζικο ντους (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πάλεψε όσο μπορούσε η Κύπρος, στάθηκε αξιοπρεπώς έως έναν βαθμό, αντιστάθηκε, αλλά η ποιότητα της Σκωτίας ειδικά μεσοαμυντικά κι η τύχη της επιθετικά, δεν άφησε την Εθνική μας ομάδα να διεκδικήσει βαθμολογικό όφελος στο Hampden Park. Η Σκωτία χάρις σε ένα άπιαστο μακρινό βολέ του άσου της Λίβερπουλ, Ρόμπερτσον στο 61’ και ένα κοντινό πλασέ του Μπερκ στο 89’, μας κέρδισε με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro2020.

Το γκολ του Κούσουλου με το οποίο η χώρα μας ισοφάρισε στο 86’ προσωρινά, δεν ήταν αρκετό για να στείλουμε τους Σκωτσέζους για… σκωτσέζικο ντους. Έτσι, η Κύπρος παρέμεινε στην 4η θέση του 9ου ομίλου με τρεις βαθμούς από τη νίκη μονάχα απέναντι στο Σαν Μαρίνο (5-0), ενώ χάσαμε και 0-2 από το Βέλγιο στο ΓΣΠ.


Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες είχαν από δύο αξιόλογες τελικές που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές ευκαιρίες. Πολύ άσχημο από πλευράς εικόνας 45λεπτο, που φυσικό αναμενόμενο, ήταν να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ Κύπρος και Σκωτία. Έτσι κι έγινε.


Όλο το ζουμί ήταν στο β’ ημίχρονο, εκεί όπου επιτεύχθηκαν και τα τρία τέρματα. Χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα η Σκωτία, άνοιξε το σκορ στο 61′ με τον Ρόμπερτσον, αλλά η Κύπρος στάθηκε στο ύψος της, ήταν υπομονετική και στο 86′ με κεφαλιά του Κούσουλου έπειτα από κόρνερ του Α. Γεωργίου, ισοφάρισε σε 1-1. Η χαρά μας κράτησε μόλις 3 λεπτά, καθότι στο 89′ ο Μπερκ με κοντινό πλασέ αφότου η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από δοκάρι, διαμορφώθηκε το 2-1 για τους γηπεδούχους που ήταν και το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο γκολ υπήρχε συνδυασμός έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης των Κυπρίων παικτών, με δόση τύχης για τους αντιπάλους.

Στο άλλο ματς του 9ου ομίλου που διεξήχθη την ίδια ώρα, το Βέλγιο «ξεπάστρεψε» το Καζακστάν (3-0) στις Βρυξέλλες και πανηγύρισε το 3ο τρίποντό του στην προκριματική φάση. Το συγκρότημα του Μαρτίνεθ ξεκίνησε φορτσάτη και «καθάρισε» από νωρίς, αφού προηγήθηκε στο 11’ με τον Μέρτενς, ενώ στο 14’ έφτασαν στο 2-0 με τον Καστιάν. Στο 50’, ο Ρομέιν Λουκάκου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τους «κόκκινους διαβόλους».


Συνοπτικά τα αποτελέσματα: 
Ρωσία-Σαν Μαρίνο 9-0
Σκωτία-Κύπρος 2-1
Βέλγιο-Καζακστάν 3-0

Η επόμενη αγωνιστική (11/6): 
Καζακστάν-Σαν Μαρίνο (17:00)
Ρωσία-Κύπρος (21:45)
Βέλγιο-Σκωτία (21:45)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μαρσάλ, Ο’Ντόνελ, Ρόμπερτσον, Μούλγκριου, ΜακΚένα, ΜακΛιν, Φόρεστ, ΜακΤζιν (78′ ΜακΝτόμιναϊ), Μπρόφι (72′ Μπερκ), ΜακΓκρέγκορ (87′ Άρμστρονγκ), Φρέισερ.

Κύπρος (Ραν Μπεν Σιμόν): Πάρντο, Μακρής (81′ Πίττας), Ν. Ιωάννου, Κούσουλος, Λαΐφης, Μαργκάσα, Κ. Αρτυματάς, Μ. Σπόλιαριτς (70′ Κωστή), Μ. Ιωάννου (67′ Α. Γεωργίου), Εφραίμ, Σωτηρίου.

Στάδιο: Hampden Park.

Σκόρερ: 61′ Ρόμπερτσον, 89′ Μπερκ / 86′ Κούσουλος.

Κίτρινες: 44′ ΜακΓκρέγκορ / 26′ Ν. Ιωάννου, 75′ Κ. Αρτυματάς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Όλα Χόμπερ Νίλσεν

Α’ βοηθός: Τομ Γκρόνεβικ

Β’ βοηθός: Γκέιρ Ίσακσεν

Τέταρτος: Κρίστοφερ Χάγκενς.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ