Αντίδραση Συμμαχίας Πολιτών για τον διορισμό Μιχαηλίδη στην Εθνική Ενόπλων

Την αντίθεσή της με τον διορισμό του πρόεδρου του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη στη θέση του προπονητή της Εθνικής Ενόπλων εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Συμμαχία Πολιτών. Σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Θεμιστοκλέους θέτει ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους

«Η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ για αμισθί διορισμό-πρόσληψη του Προέδρου του ΚΟΑ, στη θέση ομοσπονδιακού προπονητή ποδοσφαίρου γεννά ερωτήματα, συνοδευόμενα – από την πλέον όχι και μεγάλη – έκπληξη για τα τεκταινόμενα στον κυπριακό αθλητισμό.

Θέτουμε ευθέως τα εξής ερωτήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος, στέλεχος του οποίου είναι ο κ. Μιχαηλίδης:

1) Πως μπορεί κάποιος πολιτικά διορισμένος, ως επικεφαλής μάλιστα, για την εποπτεία και ανάπτυξη του αθλητισμού να είναι ταυτόχρονα και συνεργάτης/εργοδοτούμενος αυτών που οφείλει να ελέγχει;

2) Πως είναι δυνατό η Πολιτεία και οι Αθλητικές Αρχές να καθαρίσουν τον “στάβλο του Αυγεία” (κατά τον ίδιο τον Πρόεδρο) όταν αποδέχονται τέτοια διαπλοκή στο ποδόσφαιρο;

Είναι ξεκάθαρο, από τον ίδιο τον Κώδικα Χρηστής Διοίκησης του ΚΟΑ αλλά και κάθε άλλη έννοια δικαίου και χρήστης διοίκησης, ότι σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΚΟΑ αποδεχθεί αυτό τον διορισμό θα πρέπει είτε να παραιτηθεί ή να παυθεί από τη θέση που κατέχει σήμερα. Η δε κίνηση της ΚΟΠ να προτείνει μια τέτοια συνεργασία θα πρέπει να προβληματίσει την πολιτεία και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως προς ποια συνεργασία πραγματικά ψάχνει η ΚΟΠ με την πολιτεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ