aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ«Άγγιξε» τη νίκη η Κύπρος, αλλά... λύγισε στο 89’

«Άγγιξε» τη νίκη η Κύπρος, αλλά… λύγισε στο 89’

«Άγγιξε» τη νίκη η Εθνική Κύπρου κόντρα στη Βουλγαρία στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Εθνών, αλλά την έχασε από τα ένδεκα βήματα στο 89’. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Παναγή και σκόρερ τον νεαρό Παναγιώτη Ζαχαρίου (24’), ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος, προηγήθηκε 1-0, όμως ισοφαρίστηκε ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου με πέναλτι του Ντιμιτρόφ στο 89’.

Tην «κοίμισε» και την τιμώρησε

Άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Κύπρος στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Ραν Μπεν Σιμόν παρέταξε σχηματισμό 4-4-2, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Παναγή. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος χωρίς ευκαιρίες, με την Κύπρο να «κτυπά» σε ανύποπτη φάση και να τιμωρεί τους Βούλγαρους. Στο 24’ ο Χάμπος Κυριάκου έβγαλε εξαιρετική μακρινή πάσα στην πλάτη της άμυνας των Βούλγαρων με τον ταχύτατο Παναγιώτη Ζαχαρίου να βγαίνει φάτσα στον Πετκόφ και με ψύχραιμο πλασέ να συνδυάζει με τέρμα το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, δίνοντας προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πίεση και επεμβάσεις Παναγή

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε άρδην με τους Βούλγαρους να βάζουν ασφυκτική πίεση στην Κύπρο, η οποία εμφάνισε αδυναμία στο κράτημα της μπάλας, όμως είχε σε κέφια τον Κωνσταντίνο Παναγή που δηλώσε παρών σε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες του αντιπάλου.

Ίδιο σκηνικό, το «μάζεψε» ο Σιμόν

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ήταν το σκηνικό της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Βούλγαροι έκλεισαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο μισό γήπεδο και περιτριγύριζαν την περιοχή του Παναγή, ο οποίος αν και αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Ντεντέλεφ στο 56’ έδιωξε την υστάτη με γροθιές. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπεν Σιμόν απέσυρε τον Αβραάμ, αντικαθιστώντας τον με τον Νικόλα Ιώαννου διαφοροποιώντας και τον σχηματισμό, από 4-4-2 σε 5-4-1, βάζοντας «ασπίδα» μπροστά στην εστία του Παναγή. Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας στο 84’ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ επαφής κεφαλιά του Μποντούροφ.

Νικήθηκε από την άσπρη βούλα

Ό,τι δεν κατάφεραν σε 89’ οι Βούλγαροι το πέτυχαν από τα ένδεκα βήματα, όταν ο Λαΐφης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ποπόφ και ο Ντιμιτρόφ από το σημείο του πέναλτι νίκησε το έως εκείνο το σημείο ανίκητο Παναγή, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Σλοβενία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και έτσι μία αγωνιστική πριν το τέλος Νορβηγία και Βουλγαρία έχουν από 11 βαθμούς, η Κύπρος είναι τρίτη με 5 βαθμούς και η Σλοβενία τέταρτη με 2 βαθμούς.

Η ταύτοτητα του αγώνα:

Kύπρος (Μπεν Σιμόν): Παναγή, Κούσουλος, Μαργκάσα, Μερκής, Λαΐφης, Αρτυματάς, Κυριάκου, Μακρής, Αβραάμ (59′ Ιωάννου), Εφραίμ (78′ Εφραίμ), Ζαχαρίου (67′ Ρουσιάς).

Βουλγαρία (Πέταρ Χούμπτσεφ): Πετκόφ, Ποπόφ, Μποντούροφ, Σλάβτσεφ (82′ Κοστόφ), Κονσταντίνοφ, Νεντέλεφ, Ι. Ποπόφ, Κράεφ (56′ Ντέλεφ), Νεντιάλκοφ, Μποζίκοφ, Ιβάνοφ (56′ Ντιμιτρόφ).

Σκόρερς: 24′ Ζαχαρίου / 89′ Κονσταντίν (πεναλτι).

Κίτρινες: 67′ Μαργκάσα / 73′ Ντέλεφ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ