aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣAναφορά της ΟΥΕΦΑ στην πρόκριση της Κύπρου (το Δεκέμβριο η κλήρωση)

Aναφορά της ΟΥΕΦΑ στην πρόκριση της Κύπρου (το Δεκέμβριο η κλήρωση)

Κύριο θέμα στην ιστοσελίδα της UEFA, στην κατηγορία των Εθνικών ομάδων Παίδων, είναι η πρόκριση της Εθνικής Παίδων Κύπρου στον Elite Round με κεντρική φωτογραφία, των πανηγυρισμό των ποδοσφαιριστών μας με τον προπονητή τους Γιάννη Οκκά.

Είναι γεγονός ότι η νίκη της Κύπρου επί του Βελγίου δεν πέρασε απαρατήρητη σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε επίπεδο μικρών Εθνικών ομάδων αφού το Βέλγιο θεωρείται από τις υπερδυνάμεις στις μικρές ηλικίες και πρότυπο στον τρόπο εκπαίδευσης και ανάπτυξης νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η νίκη της Εθνικής μας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα μας, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι και οι δικές μας Εθνικές ομάδες μπορούν, με σκληρή και μεθοδική δουλειά και με σωστό πλάνο, να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και να βάλουν τις βάσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Ασφαλώς δεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο από τη μια μέρα στην άλλη, όμως είναι γεγονός πως το νέο πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών μας ομάδων με την ενιαία φιλοσοφία σε όλες τις μικρές Εθνικές μας (από τη U-14 μέχρι την Εθνική Ελπίδων) που άρχισε να υλοποιείται εδώ και μερικούς μήνες, ήδη, άρχισε να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα.

Πλέον, η Εθνική ομάδα των Παίδων θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον Elite Round και οι αγώνες θα γίνουν το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2017. Η κλήρωση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στη Νιόν της Ελβετίας με τη συμμετοχή 32 ομάδων.

Στον Elite Round θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι επτά καλύτερες δεύτερες, θα προκριθούν στην τελική φάση που θα γίνει το Μάιο στην Κροατία (3 με 19 Μαϊου), με τη συμμετοχη της διοργανώτριας χώρας η οποία δεν θα αγωνιστεί σε κάποια προκριματικά φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ