aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αδίκησε τον εαυτό της…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλη μια τεράστια προσπάθεια της Κύπρου δεν είχε το ανάλογο βαθμολογικό όφελος. Αν και καλύτερη, έμεινε στο 1-1 με το Καζακστάν στο ΓΣΠ, για την 5η αγωνιστική του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Παρά την ψυχρολουσία στο 2’, δεχόμενη γκολ από τα αποδυτήρια είχε την αντίδραση, επέβαλε τον ρυθμό της, άσκησε πίεση και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης το οποίο πέτυχε πριν το τέλος του ημιχρόνου, ώς εκεί.

Το δεύτερο γκολ κατά του Καζακστάν δεν ήλθε ποτέ, παρόλο που ήταν καλύτερη σχεδόν σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη του αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να μην πάρει αυτό που άξιζε. Γιατί, αν μια ομάδα άξιζε της νίκης, ήταν η Κύπρος. Πλέον, η προσπάθειά της στον όμιλο γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Σε άλλη μια διοργάνωση μένει νωρίς εκτός στόχου και αυτό που απομένει είναι να διεκδικήσει το καλύτερο μέχρι το τέλος.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Νικόλα Ιωάννου, τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον ποδοσφαιριστή που με εξαιρετική ενέργεια σέρβιρε τον Σωτηρίου στο γκολ της ισοφάρισης. Το ίδιο έκανε και στο 89’ όταν πέρασε όλη την αντίπαλη άμυνα, όμως το σουτ του Παπουλή δεν είχε την ίδια κατάληξη όπως στο 39’.

Πριν καλά – καλά ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές, ήλθε η ψυχρολουσία για την Εθνική μας αφού δέχθηκε το γκολ από τον Σέτκιν πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Κακή αμυντική συμπεριφορά, έδωσε την ευκαιρία στους Καζάκους να πάρουν το προβάδισμα. Το γεγονός αυτό επηρέασε για μερικά λεπτά τους διεθνείς μας, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζαν στροφές και άσκησαν πίεση, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Από ένα σημείο και μετά επιβλήθηκε σχεδόν πλήρως, με την ομάδα του Καζακστάν να αμύνεται σθεναρά και να βάζει δύσκολα. Ακόμη κι έτσι η Κύπρος απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις με κορυφαία στιγμή το δοκάρι σε σουτ του Σωτηρίου. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήλθε στο 39 από τον επιθετικό της Κοπεγχάγης, αφού αξιοποίησε την μπαλιά του Ιωάννου. Ο νεαρός άσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σέρβιρε τον πρώην συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ. Με το ισόπαλο αποτέλεσμα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Κύπρος και πάλι συνέχισε να είναι επιθετική και να αναζητεί πλέον το δεύτερο γκολ και την ολική ανατροπή. Από την άλλη, οι Καζάκοι συνέχισαν να αμύνονται και σποραδικά έβγαιναν στην επίθεση. Οι Κύπριοι διεθνείς ζορίστηκαν αρκετά αφού απέναντί τους είχαν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του Καζακστάν και αφού το γκολ δεν ερχόταν από ένα σημείο και μετά άρχισαν να ξεθαρρεύουν οι φιλοξενούμενοι. Στα τελευταία λεπτά η Κύπρος αύξησε εκ νέου την πίεση και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Παπουλή (89’) για το 2-1, που δεν ήλθε ποτέ παρά την προσπάθεια των Κύπριων διεθνών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ