aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΚΠλησίασε την κορυφή η Εληά, κέρδισε έδαφος ο Κορμακίτης

Πλησίασε την κορυφή η Εληά, κέρδισε έδαφος ο Κορμακίτης

Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος το σκηνικό της πάνω ζώνης στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ Alexander College δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής έφερε την Εληά Λυθροδόντα πιο κοντά στον πρωτοπόρο Ηρακλή Γερολάκκου και ενίσχυσε τη θέση του τέταρτου Κορμακίτη που πλησίασε και τον ΑΠΟΝΑ στον ένα βαθμό.

Μετά το 2-0 επί της Δόξας Παλαιομετόχου ο Κορμακίτης διατηρεί διαφορά πέντε βαθμών από την ΑΕΝ που θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο. Τα τέρματα στο 2-0 επί της Δόξας πέτυχαν οι Ανδρέας Θεράποντος Ηλία (31′) και Βασίλης Τζακίδης (74′).

Ο πρωτοπόρος Ηρακλής ηττήθηκε στην έδρα του από το Ροτσίδη Μάμμαρι και ο ΑΠΟΝΑ εκτός έδρας από την ΑΕΚ Κοράκου. Όπως καθορίζεται από την Προκήρυξη με τη λήξη του Πρωταθλήματος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα εξασφαλίσουν άνοδο στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

Με τη λήξη του Πρωταθλήματος θα διαβαθμιστούν δύο ομάδες και θα ανέβουν τέσσερις ομάδες, ούτως ώστε το Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας το 2019 – 2020 να διεξαχθεί με δεκαέξι ομάδες.

Σημειώνεται ότι η μία θέση της διαβάθμισης έχει ήδη κριθεί από τη μη συμμετοχή της ομάδας Λειβαδιακός / Σαλαμίνα Λειβαδιών. Ο Ηρακλής διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή (44 τέρματα) και ο ΑΠΟΝΑ την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό δεκαεπτά τέρματα. Την κούρσα των σκόρερ οδηγούν με δεκαπέντε τέρματα οι Δημήτρης Ανδρέου (ΑΠΟΝΑ) και Φρίξος Καραολή (Ηρακλής Γερολάκκου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ