aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΚΟμόνοια 1948: Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και δυναμικά, συγκινητικά μηνύματα

Ομόνοια 1948: Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και δυναμικά, συγκινητικά μηνύματα

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή (6/10) αντιπροσωπεία της Ομόνοιας 1948, θέλοντας να σταλθεί ξανά το μήνυμα πως «το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς του κόσμου όλου».

Αναλυτικά:

«Ως γνωστό την τελευταία δεκαετία παράλληλα με την καπιταλιστική κρίση στην Ευρώπη και τους στημένους πολέμους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην μέση ανατολή έχει μετατραπεί η Μεσόγειος θάλασσα σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάρουν την δύσκολη απόφαση να αφήσουν τα σπίτια τους με φάρο την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για αυτούς και για τις οικογένειες τους μακριά από πολέμους, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει το Σωματείο μας.

Σε μια βουνοπλαγιά της επαρχίας Λάρνακας βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας της Κοφίνου. Με το που πατάς το πόδι σου στον χώρο σε στοιχειώνει ο πόνος του πολέμου που αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Στα μάτια του εννιάχρονου Γιουνίν βλέπεις την θλίψη και ένα απέραντο γιατί. Την Σαμίρα να ζωγραφίζει καρδίες και το σήμα της Ειρήνης στον τοίχο. Ανθρώπους όλων των ηλικιών που βιώνουν το δράμα του πολέμου και του ξεριζωμού από τα σπίτια τους όπως το ζήσαμε και εμείς το 1974 μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Την περασμένη Κυριακή μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου μας επισκέφθηκαν τον χώρο ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος Ανδρέας Σάββα, ο αρχηγός της ομάδας μας Μίλτος Μιλτιάδους και το μέλος του τεχνικού επιτελείου Χρίστος Τουμάζου. Η επίσκεψη έγινε μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το Σχολείο της Κυριακής το οποίο με νύχια και με δόντια προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά κάθε Κυριακή. Τα μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Σχολείου και έπαιξαν ποδόσφαιρο με μικρούς και μεγάλους προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση έστω και λίγο.

Η υπόσχεση μας στα παιδιά αποχωρώντας από το χώρο είναι ότι οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν. Από εδώ και στο εξής οι διπλωματούχοι προπονητές του Σωματείου μας θα επισκέπτονται εθελοντικά μία φορά τον μήνα το Κέντρο και θα προσφέρουν ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα ποδοσφαίρου σε παιγνιώδεις μορφές σε μικρούς και μεγάλους.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ