aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧαρίτου: «Η απόφαση για Μπεργκ πάρθηκε, εκείνοι που την πήραν θεωρώ είναι καλύτερα πληροφορημένοι»

Χαρίτου: «Η απόφαση για Μπεργκ πάρθηκε, εκείνοι που την πήραν θεωρώ είναι καλύτερα πληροφορημένοι»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Άντρος Χαρίτου για το μέλλον της Ομόνοιας με τον Νιλ Λένον στην τεχνική ηγεσία των πρασίνων. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ομόνοιας μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ, ανέφερε πως ο Χένινγκ Μπεργκ είχε πολλά να δώσει στην Ομόνοια και πως ίσως να μην έπρεπε να φύγει από το Ηλίας Πούλλος καθώς όπως τόνισε ο κ Χαρίτου «είχε πολλά να δώσει ακόμα στην Ομόνοια».

Όσα δήλωσε ο Άντρος Χαρίτου:

Για το ότι η Ομόνοια αναδείχθηκε κορυφαία για το 2020-2021: «Είναι μια πολύ τιμητική εξέλιξη για την ομάδα, για την κακή πορεία, ήταν αναμενόμενο να ήταν υποψήφια. Μας προσφέρει χαρά και περηφάνια, ταυτόχρονα επειδή γίνεται στο τέλος της σεζόν, μας προσφέρει λύπη συγκριτικά με την φετινή πορεία, είναι κάπως οξύμωρο. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να ανέβεις στην κορυφή και πιο δύσκολο να παραμείνεις. Ήταν τεράστια η διαφοροποίηση που έγινε, υπάρχουν λόγοι οι οποίοι θα πρέπει να αναλυθούν και να γίνει καλό μάθημα για το μέλλον. Η αλήθεια και ο μοναδικός που δεν ήταν υποψήφιος ήταν ο Σέχου, πουτου άξιζε να είναι εκεί. Οι τρείς που έχουν βραβευτεί είναι στην ομάδα ακόμη, έστω και μικρές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, η απουσία του Κούσουλου και 2-3 άλλων επηρέασαν την πορεία. Έκανε ένα παιχνίδι καλό, ένα μέτριο, έπρεπε να σταθεροποιήσει την πορεία που ξέραμε, υπήρξαν οι τραυματισμοί που δεν το επέτρεψαν αυτό στην ομάδα. Ένα λόγος που κατάφερε να μείνει εκτός εξάδας, είναι επειδή η Πάφος και ο Άρης εμφανίστηκαν ποιο έτοιμες για την εξάδα».

Για τον Μπέργκ και τον νέο προπονητή: «Βασιζόμενος στις δυο τελευταίες χρονιές, αν ήθελε να μείνει, θα έμενε για πολλά χρόνια, δεν το περίμενα πως θα φύγει, αν και με την πορεία που είχε η ομάδα πίστευα πως έχει πολλά να δώσει ακόμη στην ομάδα. Η απόφαση πάρθηκε εκείνοι που την πήραν θεωρώ είναι καλύτερα πληροφορημένοι, το σεβόμαστε. Ήρθε ένας προπονητής που δείχνει, όσο αφορά το βιογραφικό του, καλός και έμπειρος, σε νεαρή ηλικία, έχει έργο πίσω του. Αυξάνει τις πιθανότητες να είναι καλός προπονητής, τα άλλα θα τα κρίνουν τα αποτελέσματα και με τους τίτλους που ελπίζουμε πως θα κερδίζει».

«Έχουμε το ρόστερ είναι το ίδιο που κέρδισε τον τίτλο και πήγε στους ομίλους, δεν υπήρξε όμως η κατάλληλη συνέχεια. Δεν νομίζω να έρθουν νέοι παίχτες, είναι στην ευθύνη του προπονητή, να καταφέρει να τους βοηθήσει να έχουν την απόδοση για να αποκλείσουν την ΑΕΛ, αλλά και τα επόμενα παιχνίδια μέχρι τον τελικό. Ακόμη και στα δύσκολα είχε μια ηρεμία, φέτος έδειχνε πως φοβόταν το λάθος, πρέπει να δουλέψουν στο ψυχολογικό κομμάτι περισσότερο. Σιγά σιγά και με δουλειά»

Για τα κίνητρα που έχουν ενόψει της συνέχειας: «Μόνο με την αλλαγή οι ποδοσφαιριστές, νιώθουν πως πρέπει να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τους υπολογίσει ο προπονητής, αυτό αποτελεί ως κίνητρο. Πρέπει να μιλήσει για τους στόχους ο προπονητής, να θυμηθούν την αποθέωση της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος και το τι ακολουθεί μετά την κατάκτηση. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί, να μην αδιαφορήσουν για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και ίσως μια μικρή εξιλέωση να είναι αν τα κερδίσουν όλα, κα΄τι σαν απολογία προς τον κόσμο».

Αν είναι αισιόδοξος για το υπόλοιπο της χρονιάς: «Έμαθα στην ζωή μου να είμαι ρεαλιστής και να κρατάω μικρό καλάθι, αν και πάντα πίστευα στην ομάδα. Έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στο κύπελλο, δεν λέω ότι είναι το φαβορί, με τις πιθανότητες που έχουμε μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη η χρονιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ