aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 0-0: Οι πράσινοι άναψαν κόκκινο στον δρόμο του θρύλου (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 0-0: Οι πράσινοι άναψαν κόκκινο στον δρόμο του θρύλου (vid)

Ούτε απόψε γεύτηκε τη χαρά της νίκης ο ΑΠΟΕΛ, που έφερε την πέμπτη ισοπαλία του σε έξι αγωνιστικές στη β’ φάσης. Απέναντι στη (βαθμολογικά αδιάφορη πλην όμως μαχητική) Ομόνοια έμεινε στο 0-0 και η προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Διότι την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Άρης επικράτησε της Πάφος FC στο Στάδιο «Αλφαμέγα» και ξέφυγε στους τρεις βαθμούς. Πλέον, με τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής η βαθμολογία για τις ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο είναι η εξής: Άρης 67, ΑΠΟΕΛ 64, ΑΕΚ 61. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και με την αδυναμία που παρουσιάζουν οι γαλαζοκίτρινοι να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, η διαφορά δύσκολα ανατρέπεται.

Το ματς

Το «αιώνιο» ντέρμπι άρχισε με συγκινήσεις, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Πορτογάλος διαιτητής Αντόνιο Νόμπρε, κλήθηκε από τον συμπατριώτη του Φάμπιο Ολιβέιρα Μέλο (VAR), να πάει στο on field review για χέρι του Κρέσπο στην περιοχή. Η… ετυμηγορία ήταν πέναλτι για την Ομόνοια και ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε στο 7’, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στους πράσινους, ωστόσο στη συνέχεια σταδιακά ανέβαιναν οι γαλαζοκίτρινοι αναλαμβάνοντας τα ηνία του παιχνιδιού. Ήταν καλύτεροι έως την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δίχως να μπορούν να μπουν απειλητικά στην περιοχή. Εξαίρεση η ευκαιρία του Εφραίμ, ο οποίος αστόχησε υπό την πίεση του Κίτσου στο 16ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, οι προσπάθειές τους εκδηλώνοντας κυρίως με εκτός περιοχής σουτ, που δεν βρήκαν στόχο. Αντιθέτως, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή δεν είχαν άλλη τελική πέραν του χαμένου πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα που καιγόταν πιο πολύ για τη νίκη πίεσε, ήταν καλύτερη και είχε τις φάσεις υπέρ της. Αυτή δεν ήταν άλλη από τον ΑΠΟΕΛ, που είχε κορυφαίες στιγμές το δοκάρι του Μακέντα (75’) και τις απόκρουση του Ουζόχο στο σουτ του Κβιλιτάια (61’) και την κεφαλιά του Κρέσπο (90’+), ενώ είχε και άστοχα σουτ με τους Μπεν (59’) και Ντάλσιο (74’, 77’).

Ωστόσο, έμεινε στις ευκαιρίες και έχασε άλλους δύο βαθμούς από το τριφύλλι, καθώς ισόπαλο έληξε και το μεταξύ τους ματς για την πρεμιέρα των πλέι οφ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (50′ Τσεπάκ), Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (86′ Ηλία), Εφραίμ (63′ Εντονγκαλά), Μπεν (63′ Μακέντα), Κβιλιτάια.

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Ουζόχο, Κίτσος, Λανγκ, Παναγώτου, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Κασάμα (64′ Ντίσκερουντ), Λοΐζου (46′ Σράντι), Ζαχαρίου (73′ Παπουλής), Μπεζούς (64′ Χαραλάμπους), Ανσαριφάρντ (46′ Κακουλλής).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Ντβάλι, Μιλόγεβιτς, Τσεπάκ / Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Φάμπιο Ολιβέιρα Μέλο (Πορτογαλία)

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ