aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣε πλήρη εξέλιξη το Ayia Napa Soccer Festival 2016

Σε πλήρη εξέλιξη το Ayia Napa Soccer Festival 2016

Παιδικές φωνές, πανηγυρισμοί, οδηγίες προπονητών, γονείς που αγωνιούν και φυσικά γκολ. Πολλά γκολ. Η μεγάλη ετήσια ποδοσφαιρική γιορτή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πριν το Πάσχα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου (23/4) στην Αγία Νάπα.

Με αγώνες στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες 2004-2009 ξεκίνησε το διεθνές Ayia Napa Soccer Festival το οποίο διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά από το Σωματείο Soccer World Cyprus υπό την αιγίδα της ΚΟΠ, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Νάπας. Την πρώτη ημέρα έγιναν περίπου 200 αγώνες Ομίλων.

Στο φετινό τουρνουά μετέχουν 320 ομάδες, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του. Δέκα ομάδες είναι από το εξωτερικό. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η Σχολή ΠΑΣΚΑΛ, ο ΚΟΤ, τα εστιατόρια Ocean Basket, η MS Jacovides με τα προϊόντα Futuro και Nurofen, ενώ τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision που τη Μεγάλη Τετάρτη θα μεταδώσει live του τελικούς στις ηλικίες 2004-2009 και την τελετή λήξης.

Με 4.500 παιδιά 6-16 χρόνων στην Αγία Νάπα και περίπου 10.000 επισκέπτες για το Ayia Napa Soccer Festival, η πόλη σφύζει από ζωή και ουσιαστικά αυτό το τριήμερο κηρύσσεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Απροβλημάτιστα…

Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός ωστόσο το  αεράκι διευκολύνει τις προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρακολουθούνται από σκάουτερ ενόψει του Cyprus Elite Players Camp (4-5 Ιουνίου).

Τόσο οι γονείς όσο και οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα με τους διοργανωτές έτσι παρά την κοσμοσυρροή, η πρώτη μέρα κύλησε απροβλημάτιστα. Τους αγώνες σφυρίζουν 90 διαιτητές, 60 εκ των οποίων έχουν οριστεί από την ΚΟΠ ενώ 30 είναι από το εξωτερικό.

Πέρα από το αγωνιστικό  κομμάτι συμμετέχοντες και οι μικροί θεατές μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Pascal Football Challenge το πληρέστερο παιχνίδι ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Το παιχνίδι γίνεται στο Νο3.

Επίσης διαγωνιζόμενοι και επισκέπτες μπορούν να διεκδικήσουν τη φανέλα του Γρηγόρη Κάστανου με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών, στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Η φανέλα είναι προσφορά της ΚΟΠ και κάποιος μπορεί να μπει στην κλήρωση συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στο περίπτερο των Ocean Basket στην κεντρική είσοδο του τουρνουά.

Την Κυριακή (24/4) μπαίνουν στο χορό και τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003. Επίσης θα κριθούν τα εισιτήρια για τα νοκ άουτ στις ηλικίες 2004-2009. Τη Μ. Δευτέρα (25/4) ρίχνονται στη μάχη παιδιά γεννημένα από το 2000 έως το 2002.

Περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα, αποτελέσματα και βαθμολογίες στοwww.ayianapasoccerfestival.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ