Ο ΣΔΚ απαντά στον ΠτΔ: «Μας αδικούν και καλύπτουν τους ενόχους»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμός διαιτητών Κύπρου μέσω της οποίας τοποθετείται για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του διαιτητή, Αντρέα Κωνσταντίνου, ενώ τα… βάζει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις δηλώσεις περί διεφθαρμένων ρέφερι.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Πάπουτσου για το ενδεχόμενο αναβολής της αγωνιστικής

Αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του ΣΔΚ, εκφράζει τη συμπάθεια της στο μέλος και την οικογένεια του συναδέλφου Διαιτητή για τη βομβιστική επίθεση την οποία δέχθηκε η περιουσία τους.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε προ των ευθυνών τους, όσους καταφεύγουν σε άστοχες δηλώσεις πριν, κατά και μετά το τέλος ποδοσφαιρικών αγώνων, σε βάρος διαιτητών, οι οποίες μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν με συνεπακόλουθό τις ακραίες ενέργειες που επαναλαμβάνονται για ακόμη μια φορά σε βάρος των διαιτητών μας.

Οι ψεσινές δηλώσεις κατά την τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, αδικούν την ολότητα των διαιτητών και έστω και άθελα δίνουν κάλυψη στους πραγματικούς υπαίτιους. Το ίδιο το κράτος, μέσω των θεσμικών του οργάνων, έχει υποχρέωση να πατάξει τα κακώς έχοντα και τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχει και αυτό απαιτούμε και τώρα και όχι να παραμένουμε σε απλά ευχολόγια και υποσχέσεις.

Οι διαιτητές μας είναι στην κρίση του κάθε φίλου του ποδοσφαίρου αλλά και των ΜΜΕ. Ηθικά ορθό είναι οι αθλητικογράφοι να κάνουν δίκαιη και όχι επιλεγμένη κριτική σε όλους τους διαιτητές ανεξαιρέτως, αποφεύγοντας εμπρηστικές δηλώσεις/τοποθετήσεις.

Καταληκτικά δηλώνουμε ότι το ποδόσφαιρο και δη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι αρένα λεόντων σε πόλεμο και ότι η ανοχή μας θα είναι μηδενική στον όποιο παράγοντα είναι αιτία να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωής. Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας προτού θρηνήσουμε θύματα που θα είναι σε κατάληξη και ο ενταφιασμός του ποδοσφαίρου».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ