aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Νοκ-άουτ η Ατλέτικο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε με ανατροπή από την υποβιβασμένη Λεβάντε (2-1) και είπε adios στις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και προηγήθηκαν νωρίς, οι Rojiblancos ηττήθηκαν στο Ciutat de Valencia από την Λεβάντε, η οποία ήταν εξαιρετικά μαχητική και τα έδωσε όλα στο τελευταίο ματς στην έδρα της πριν πάρει τον δρόμο για την Segunda Division.

Σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά ματς, στο οποίο ο Τσόλο Σιμεόνε ήταν τιμωρημένος, οι δύο ομάδες είχαν τους λόγους τους να παλέψουν για την νίκη, την οποία πήραν τελικά οι Βαλενθιάνοι στερώντας από την Ατλέτικο τη δυνατότητα να παλέψει για τον τίτλο στην La Liga μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Στα 5 χρόνια του Τσόλο, η Ατλέτικο δεν νίκησε ποτέ στην έδρα της Λεβάντε (3 ήττες, 2 ισοπαλίες). Μόλις στο 2′ προηγήθηκε η Ατλέτικο χάρη σε σουτ του Τόρες ύστερα από ασίστ του Κόκε (0-1), με τον el nino να φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα από τότε που ήταν παίκτης της Λίβερπουλ.

Στο 15′ ο Ισπανός επιθετικός είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να δώσει καθαρό προβάδισμα νίκης στους Μαδριλένους όμως μετά το σουτ του η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Βέρθα και Λέρμα είχαν μακρινά σουτ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τελικά έκαναν τη ζημιά στην ομάδα του Σιμεόνε στο 30′ όταν μετά τη σέντρα του Κουέρο από δεξιά, ο Κασαδέσους με τρομερή κεφαλιά στα ανάποδα βήματα του Ομπλάκ έγραψε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Σιμεόνε έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με Γκριεζμάν και Καράσκο και οι Σαούλ και Σάβιτς απείλησαν με κεφαλιές. Ο Γάλλος επιθετικός έχασε μάλλον τη μεγαλύτερη ευκαιρία των Rojiblancos στο δεύτερο μέρος αλλά το δυνατό σουτ του απέκρουσε ο Μαρίνιο και στη συνέχεια ο keeper της Λεβάντε σταμάτησε Τόρες και Γκριεζμάν.

Η τιμωρία της Ατλέτικο ήρθε στο 90′ με τον Μοράλες να φεύγει με ταχύτητα στην κόντρα και να γυρίζει στον Τζουζέπε Ρόσι, ο οποίος με πλασέ με τη μία με το αριστερό άφησε όρθιο τον Ομπλάκ για το τελικό 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ