Μία γυναίκα νεκρή και 38 νέα κρούσματα στην Κύπρο

coronovirus koronoios

Ακόμη μια γυναίκα «έφυγε» από τη ζωή λόγω της πανδημίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η θανούσα παρουσίαζε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, εντούτοις η τελική αιτία θανάτου της αποδίδεται στον ιό. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 38 νέα περιστατικά (από 1216 εργαστηριακούς ελέγχους) στον κορωνοϊό σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό σε 564.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και 7 άτομα από Αραδίπου και 13 των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 564 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε σχέση με τα τέσσερα περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα 5 βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και για άλλα 5 συνεχίζεται η διερεύνηση.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 15489 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 413 από τα 564 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο

«Θέλω να σημειώσω ότι 53 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με τον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί» ανέφεερ ο Δρ. Μάριος Λοϊζου.

Με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται 30 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε επίσης 1 εξιτήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ