aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜε κυπριακή σφραγίδα το πρώτο πεντάστερο γήπεδο στον κόσμο

Με κυπριακή σφραγίδα το πρώτο πεντάστερο γήπεδο στον κόσμο

Το πρώτο πεντάστερο γήπεδο στον κόσμο έχει κυπριακή σφραγίδα. Έργο το οποίο κατασκευάζεται από την J&P Άβαξ -σε κοινοπραξία με τις J&P Qatar WLL και J&P Overseas- διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο.

Το Education City Stadium του Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο με πιστοποίηση πέντε αστέρων. Η διάκριση αφορά τόσο το design όσο και τις πιστοποιήσεις σχετικά με την κατασκευή του. Η διάκριση έρχεται μέσα από το Global Sustainability Assessment System (GSAS).

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του γηπέδου έχουν γίνει με τους πλέον σύγχρονους τρόπους μηχανικής (π.χ. smart engineering, green building). Το Education City Stadium έχει απευθείας πρόσβαση στο δίκτυο μεταφορών της Ντόχας, σύνδεση με το μετρό της πόλης, ενώ τα υλικά που περιλαμβάνονται στην κατασκευή του εσωτερικού του δημιουργούν μια ακόμη πιο υγιεινή ατμόσφαιρα (πχ. led φωτισμός με καλύτερη ποιότητα φωτός και χαμηλότερη κατανάλωση).

Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την εξωτερική κάλυψη του γηπέδου είναι θερμικά αποτελεσματικό και λειτουργεί ως «σκίαστρο-φίλτρο», αφού προστατεύει το κτίριο από την απευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Το γήπεδο είναι ευρέως γνωστό με το όνομα «Το Διαμάντι της Ερήμου», λόγω του εξωτερικού σχήματος και design του.

Το Education City Stadium έχει προταθεί για να φιλοξενήσει αγώνες της φάσης των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε την κατηγορία των τεσσάρων αστέρων, ωστόσο κατέστη δυνατή η κατηγοριοποίηση στην ανώτατη βαθμίδα, χωρίς να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ