Κούμας: «Είμαστε άνθρωποι. Σύζυγος και βρέφη ήταν μόνα τους»

Δηλώσεις μετά την 2ώρη συνάντηση που είχε με τους διαιτητές παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο Γιώργος Κούμας. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ δικαιολόγησε την στάση των διατητών στάθηκε με το μέρος τους και είπε πως αύριο θα ξεκαθαριστεί πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα κλήθηκε να σχολιάσει και τους κόκκινους φακέλους εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του προς τα σωματεία της Β’ κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Η εισήγηση του Πάπουτσου: «Για να τελειώσει η ιστορία»

Αρχικά ανέφερε: «Έγινε μία ενημέρωση από τη πλευρά της Ομοσπονδίας για το θέμα της ασφάλειας των διαιτητών και ανταλλάξαμε απόψεις. Αύριο θα γίνει συνάντηση της Ομοσπονδίας, των σύνδεσμο διαιτητών και το γενικό διευθυντή του υπουργείου μαζί με τον αρχηγό. Εγώ προσωπικά ανέφερα στο σύνδεσμο διαιτητών Κύπρου ότι η χθεσινή συνάντηση που είχαμε ήταν επί της ουσίας. Με βρίσκει ικανοποιημένο. Ευελπιστώ ότι θα βρεθούν οι λύσεις».

Διαβάστε επίσης: Πάπουτσος: «Αύριο θα φανεί…»

Για την απόφαση των διαιτητών: «Δεν είναι θέμα Τετάρτης, Πέμπτης, Παρασκευής. Η αποχή ήταν λογική και η ομοσπονδία δεν μπορούσε να βάλει πιέσεις. Είμαστε άνθρωποι. Ο διαιτητής ήταν σε σεμινάριο στην Αγία Νάπα και στο σπίτι ήταν η γυναίκα του με δύο βρέφη. Αυτό είναι πιο σημαντικό από πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Ευελπιστώ ότι αύριο θα βγει άσπρος καπνός».

Για τον προγραμματισμό: «Σήμερα δεν μπορώ να πω τίποτα. Μετά την απόφαση θα ξέρουμε».

Για το συμβάν: «Διαιτητής χωρίς ιστορικό. Η οικογένεια του ήταν σοκαρισμένοι και την ίδια ώρα πεισμωμένοι. Η διαιτησία είναι κομμάτι της ΚΟΠ και θεωρώ ότι είμαι υπεύθυνος πως πρέπει να προστατέψω τα νέα παιδιά».

Για της δηλώσεις του ΠτΔ: «Δεν θα σχολιάσω. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας. Θεωρώ ότι υπάρχει η βούληση από τον Πρόεδρο».

Για τους κόκκινους φακέλους: «Όσοι φάκελοι ήρθαν στην Ομοσπονδία είναι στη διάθεση της Αστυνομίας. Όλοι οι φάκελοι είναι εκεί κα θα διερευνηθούν. Με λυπεί, αλλά πήραμε μέτρα. Στα σωματεία που ήρθαν φάκελοι θα έχουν πρόστιμο ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση σήμερα στη κατηγορία, από 95 χιλιάδες ευρώ. Η Ομοσπονδία έδωσε κίνητρα, σ’ αυτά τα σωματεία της Β’ κατηγορίας. Ένας προϋπολογισμός τους είναι γύρω στις 300-350 χιλιάδες. Τους επιχορηγήσαμε το 30% από τον προϋπολογισμό τους για να έρθουν πίσω οι παράγοντες και να προχωρήσουμε όπως τις παλιές καλές εποχές. Με λυπεί που αναγκάζεται η Ομοσπονδία να αποκόψει αυτά τα λεφτά από τα σωματεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ