Κορωνοϊός: Άλλος ένας νεκρός και 35 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Άλλα 35 περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν θετικά στην Κύπρο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 214, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε νέος θάνατος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 6.

Αναφορικά με τα νέα περιστατικά, σύμφωνα με τον δρ. Κωστρίκη πρόκειται για:
– 2 άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,
– 31 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
– 2 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 214, (περιλαμβανομένων και των πέντε που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 26 άτομα, εκ των οποίων πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης τρία εξιτήρια. Εννέα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τρία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

6447 εργαστηριακές αναλύσεις

Τα 214 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 6,447 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 126 από τα 214 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 18 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Όπως σημείωσε ο δρ. Κωστρίκης, από την ιχνηλάτηση των περιστατικών διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενείς, γεγονός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

«Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα», τόνισε.

Νέος θάνατος

Σχετικά με το νέο θάνατο που ανακοινώθηκε, πρόκειται για 68χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο νέος θάνατος ανεβάζει το συνολικό αριθμό θανάτων στους έξι. Πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο philenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ