aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣGrassroots: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Grassroots: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Με τη συμμετοχή 491 ομάδων και πέραν των 6.000 παιδιών από όλη την ελεύθερη Κύπρο και με τη διεξαγωγή 57 Παιδικών Πρωταθλημάτων για παιδιά μέχρι και 13 χρόνων, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη διοργάνωση του αναπτυξιακού αθλητισμού στην Κύπρο για τη σεζόν 2016-17, τα παιδικά πρωταθλήματα Grassroots ΠΟ, τα οποία στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων. Με σύνθημα «πίνω φρέσκο κυπριακό γάλα… και παίζω μπάλα», τα παιδιά απόλαυσαν το αγαπημένο τους άθλημα σε μια διοργάνωση που διήρκεσε οκτώ μήνες και η αυλαία της οποίας έπεσε με μια μεγάλη, διαδραστική φιέστα στο ΓΣΠ.

Παιδάκια που γεννήθηκαν από το 2006 έως και το 2011 αγωνίστηκαν χωρίς βαθμολογίες – μάλιστα οι Βενιαμίν του 2011 αγωνίζονταν σε μικρό γήπεδο με δύο τέρματα σε κάθε πλευρά διαστάσεων ποδοσφαίρου 3v3 χωρίς τερματοφύλακα-, ενώ στις ηλικίες 2003, 2004 και 2005 τους τίτλους κέρδισαν ΑΠΟΕΛ (κλ. Λεμεσού), Elite FA και Ανόρθωση, αντίστοιχα. Από τη φιέστα δεν μπορούσαν να λείπουν φυσικά η Χαλλουμίτσα και ο Χαλλουμάκης, οι μασκότ των Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ, που έπαιξαν μπάλα και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους.

«Η σεζόν που έχει μόλις ολοκληρωθεί θεωρείται άκρως επιτυχημένη, αφού ένας τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών από όλη την Κύπρο συμμετείχε στα πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της ΚΟΠ και να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά» λέει ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, Νίκος Παπακυριακού.

Στο πλαίσιο της μεγάλης φιέστας των παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ, όπου πέρα από τους τελικούς έγινε και μεγάλο τουρνουά με τη συμμετοχή 40 ομάδων, ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων έστησε ένα μοναδικό παιχνίδι ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά, ποδοσφαιριστές και μη, είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τη δύναμη του σουτ τους (που πιστοποιήθηκε με δίπλωμα) και να δοκιμάσουν τις άλλες τους δεξιότητες σε ακόμα εννιά ειδικά σχεδιασμένους ποδοσφαιρικούς μηχανισμούς. Τα παιδιά έπαιξαν ποδο-μπόουλινγκ και ποδο-μπάσκετ, αγωνίστηκαν 1v1 ή 2v2 σε μοναδικό cage football της Κύπρου,  και ψυχαγωγήθηκαν και με άλλες δραστηριότητες για τις οποίες φρόντισε ο ΠΟΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ