aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣ«Επιζήμια για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών»

«Επιζήμια για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών»

Επιζήμια για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προπονητών την απόφαση για επέκταση της απαγόρευσης των προπονήσεων σε ανοικτούς χώρους για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση

«O Σύνδεσμος Προπονητών εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην επέκταση της απαγόρευσης των προπονήσεων σε ανοικτούς χώρους για άτομα κάτω των 18 χρόνων, για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, έως τις 16 Νοεμβρίου 2020, ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού COVID – 19.

Όπως ο Σύνδεσμος έχει τονίσει αρκετές φορές, αφενός η εν λόγω απόφαση είναι επιζήμια για τη ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, αφετέρου οι προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους τηρουμένων αυστηρών μέτρων και οδηγιών, είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνες συγκριτικά με τη σχολική διδασκαλία σε κλειστές αίθουσες.

Ο Σύνδεσμος καλεί το Υπουργείο Υγείας και την Κυπριακή Δημοκρατία όπως κάνουν δεύτερες σκέψεις κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς και αξιολόγησης συγκεκριμένων δεδομένων (όπως ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού μέσα από προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους), λάβει αποφάσεις που θα αποσκοπούν μεν στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά δεν θα πλήττουν τα παιδιά, τις οικογένειές τους και εκατοντάδες επαγγελματίες.

Εισήγηση του Συνδέσμου παραμένει η επιστροφή – έστω σε προπονήσεις – με τα αυστηρά μέτρα και οδηγίες που ίσχυαν τον περασμένο Ιούνιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ