aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αστυνομία: Έλεγχος όλων πλέον

Εντατικοποιεί από χθες το βράδυ τα μέτρα της η Αστυνομία και δεν θα αφήνει σχεδόν κανένα όχημα χωρίς έλεγχο, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες που η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι καθολική.

Η αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στις 24 Μαρτίου έφεραν σκληρότερες αποφάσεις ως προς τις διακινήσεις, με το βάρος εφαρμογής τους να πέφτει στην Αστυνομία, που έδωσε χθες το απόγευμα νέες οδηγίες προς τους αστυνομικούς διευθυντές για αυστηρή εφαρμογή των νέων μέτρων. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», μόλις δημοσιευτεί το σχετικό διάταγμα του υπουργού Υγείας, η Αστυνομία θ’ αρχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τους ελέγχους, οι οποίοι από αύριο θα επεκταθούν και στα σπίτια των πολιτών. Οι οδηγίες που δόθηκαν είναι όπως κανένα όχημα αν είναι δυνατόν να μην περνά χωρίς έλεγχο και κυρίως το βράδυ που θα είναι ελάχιστα τα οχήματα που θα διακινούνται. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν 210 αστυνομικοί για έλεγχο πεζών και οδηγών.

Στους ώμους των αστυνομικών και των αστυνομικών της γειτονιάς, πέφτει η ευθύνη τήρησης του νέου μέτρου, για έλεγχο στις οικίες κατά πόσο διαμένουν μόνο οι ένοικοι. Οι έλεγχοι δεν θα είναι σπίτι με σπίτι, αλλά δειγματοληπτικά ανά περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον το νέο αυτό μέτρο τηρείται. Παράλληλα, από χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας λειτουργεί Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων, στο οποίο θα υπάρχει ένας ανώτερος αστυνόμος που θα εποπτεύει όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις και θα ενημερώνεται για όλα τα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας, ήρθαν μετά που μελετήθηκαν δύο σοβαρά δεδομένα: Ότι το Σαββατοκυρίακο στάληκαν 288.000 μηνύματα από πολίτες για κατ’ εξαίρεση διακίνηση και πως σε πέντε μέρες καταγγέλθηκαν 1.849 πολίτες που παραβίασαν τα μέτρα. Όπως διαπιστώθηκε, αρκετοί από αυτούς που καταγγέλθηκαν είναι πρόσωπα που καταγγέλλονται συνέχεια και για άλλα αδικήματα, όπως τροχαίες παραβάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ