Ανατροπή απόφασης της FIFA και κατ’ έφεση νίκη στο CAS για τον Αλέκο Αλέκου

Ο ΠΑΣΠ στήριξε τον ποδοσφαιριστή από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ομάδα του στη Σλοβακία...

Με τη νομική αρωγή και στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), ο ποδοσφαιριστής Αλέκος Αλέκου πέτυχε δικαστική νίκη μέσω του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) απέναντι στη σλοβάκικη ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το 2016. Πρόκειται γι’ άλλη μια σημαντική κατάκτηση για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών, αφού ο ποδοσφαιριστής διεκδίκησε νομικώς το δίκαιο του, απέναντι σε κακές πρακτικές από σύλλογο.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Αλέκου επικοινώνησε με τον ΠΑΣΠ, ζητώντας τη βοήθεια του Συνδέσμου, λόγω προβλημάτων με τους εργοδότες του. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Σλοβακίας στην οποία αγωνιζόταν τον έβαλε να προπονείται με τη 2η ομάδα, ενώ παράλληλα του μείωσαν το μισθό. Ακολούθησε σειρά επιστολών προς την ομάδα από το νομικό τμήμα του ΠΑΣΠ, χωρίς όμως ανταπόκριση. Στη συνέχεια ο παίκτης προχώρησε σε μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του.

Ο Αλέκου, με τη στήριξη του ΠΑΣΠ, προχώρησε σε προσφυγή στη FIFA, ζητώντας τα χρήματα που είχαν αποκοπεί από τους μισθούς του, καθώς και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που προνοούσε το συμβόλαιο του μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Η FIFA, όμως αποφάσισε ότι ο τερματισμός ήταν παράνομος αφού δεν δικαιολογείτο από τα γεγονότα. Ακολούθησε έφεση εναντίον της απόφασης της FIFA στο CAS, το οποίο είναι ανεξάρτητο διαιτητικό δικαστήριο για αθλητικές διαφορές και το οποίο ενεργεί, μεταξύ άλλων, σαν εφετείο εναντίον αποφάσεων της FIFA.

Το CAS αποφάσισε ότι η απόφαση της FIFA ήταν λανθασμένη και ο τερματισμός ήταν νόμιμος. Έτσι, ανατράπηκε η απόφαση της FIFA και επιδικάστηκαν αποζημιώσεις στον Αλέκου. Τόσο ενώπιον της FIFA όσο και ενώπιον του CAS ο Αλέκου εκπροσωπήθηκε από τον εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑΣΠ, κ. Λοΐζο Χατζηδημητρίου.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, ο ΠΑΣΠ προτρέπει στα μέλη του όπως καταγγέλλουν στον Σύνδεσμο περιστατικά όπου καταπατούνται πρόνοιες των συμβολαίων τους και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με τον ΠΑΣΠ να στέκεται δίπλα τους.

ΠΗΓΗpasp.org.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ