aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΖευγάρι με ιστορικό ταξιδιού ανάμεσα στα νέα περιστατικά

Ζευγάρι με ιστορικό ταξιδιού ανάμεσα στα νέα περιστατικά

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 912 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 38 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 2 κρούσματα. Τα άτομα έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.
  • Από 85 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 168 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Τα 2 είναι ζευγάρι Κύπριοι που είχαν ταξιδέψει στην Ολλανδία (Κατηγορία Β). Επέστρεψαν στην Κύπρο στις 17/7, έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ξαναέκαναν το τεστ ιδιωτικά, χωρίς συμπτώματα και βγήκε θετικό.

Το 1 είναι από παραπομπή στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

Το 4ο είναι επαφή του ενός από τα 3 κρούσματα της ιχνηλάτησης που ανακοινώθηκε στις 23/7. Είναι το 5ο άτομο στο συγκεκριμένο cluster, που είχε ξεκινήσει με κρούσμα στις 21/7. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό, από την Λεμεσό.

Διευκρινίζεται επίσης, σε συνέχεια ανακοινώσεων από το Wagamama και το Costa Coffee για κρούσμα σε υποστατικά τους, ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που εργάζεται και στους δύο χώρους και ανακοινώθηκε χθες.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 473 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών,  ολοκληρώθηκαν 50 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, είχαμε αποτέλεσμα για 98 δείγματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,057.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ