aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησε ο κύκλος των επαφών για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Ξεκίνησε ο κύκλος των επαφών για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Ο κύκλος της προεργασίας της ΚΟΠ για καλύτερη οργάνωση των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων της νέας αγωνιστικής περιόδου άνοιξε με ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στην πρώτη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές και Τεχνικοί Διευθυντές Ακαδημιών Σωματείων Α’ Κατηγορίας.

Οι επαφές με εκπροσώπους Ακαδημιών θα συνεχιστούν και πολύ σύντομα όλες οι εισηγήσεις θα φτάσουν γραπτώς στα Σωματεία για να εκφράσουν την τελική τους άποψη ενόψει της διοργάνωσης των αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλης Μυλωνάς, μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ομοσπονδία είναι πάντα ανοικτή στις απόψεις των ομάδων που συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

«Πριν προωθήσουμε τις τελικές μας εισηγήσεις ενώπιον των επιτροπών της ΚΟΠ για να ληφθούν τελικές αποφάσεις, είναι καλό να ανταλλάξουμε απόψεις στην ενιαία προσπάθεια μας για αναβάθμιση του ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Σάββας Κωνσταντίνου τόνισε με τη σειρά του τη σημαντικότητα της προεργασίας μέσα από την ανταλλαγή απόψεων για καλύτερη διοργάνωση των πρωταθλημάτων μας.

Ακολούθως ο κ. Κωνσταντίνου παρουσίασε σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη μέχρι τώρα διαδρομή των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την αναδιοργάνωση τους στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών οι τελικές εισηγήσεις θα προωθηθούν στις αρμόδια όργανα της ΚΟΠ.

Οι επικείμενες αλλαγές
Από την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 πρόθεση της ΚΟΠ είναι η ένταξη του Πρωταθλήματος Παίδων U-13 κάτω από την διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ.

Η ΚΟΠ προτίθεται να διοργανώσει Πρωταθλήματα Παίδων U-14, U-15, U-16 και U-17.

Για τα Πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν και θα είναι ηλικίας πάνω των 17 ετών, όπως προαναφέραμε οι επαφές για την καλύτερη διοργάνωση τους ανάλογα με τις ανάγκες του ποδοσφαίρου μας θα συνεχιστούν και θα ληφθούν αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της ΚΟΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ