aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησαν οι εργασίες του Κονγκρέσου της FIFPRO Europe

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Κονγκρέσου της FIFPRO Europe

Στα βαθιά ρίχτηκαν από το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου οι εκατό περίπου συμμετέχοντες από τους σαράντα συνδέσμους ποδοσφαιριστών της Ευρώπης, που λαμβάνουν μέρος στο ετήσιο Κονγκρέσο της FIFPRO Europe, το οποίο φιλοξενεί στη Λεμεσό ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.).

Μετά την τελετή έναρξης στους Χαρουπόμυλους Λανίτη το βράδυ της Δευτέρας (06/09), το πρωί της επομένης ξεκίνησαν στο ξενοδοχείο St. Raphael οι εργασίες του Κονγκρέσου, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Στην ατζέντα της πρώτης δια ζώσης συγκέντρωσης των ηγετών των ευρωπαϊκών συνδέσμων ποδοσφαιριστών από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκονται κρίσιμα θέματα που αφορούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών (θέμα που μπήκε έντονα στη δημόσια συζήτηση, μετά το επεισόδιο με τον Κρίστιαν Έρικσεν στο πρόσφατο Euro), η θερμική καταπόνηση των παικτών, τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, οι κανονισμοί μεταγραφών και τα επιβαρυμένα προγράμματα των διοργανώσεων.

Το σημαντικότερο θέμα στην ατζέντα, είναι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της FIFPRO Europe, με την ψηφοφορία να διεξάγεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, διεκδικεί επανεκλογή στη θέση του αντιπροέδρου της FIFPRO Europe.

Στο χαιρετισμό του, στην έναρξη του Κονγκρέσου, το πρωί της Τρίτης (07/09), ο κ. Νεοφυτίδης αφού καλωσόρισε τους συνέδρους στην Κύπρο, στάθηκε στη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια από την FIFPRO. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλέψαμε και παλέψαμε μαζί, με στόχο το καλύτερο για τα μέλη μας. Πετύχαμε πολλά αυτό το διάστημα, με το πιο σημαντικό είναι ότι στηρίξαμε ο ένας τον άλλο, ειδικά μέσα από τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε. Με το COVID-19 το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου δοκιμάστηκε όπως ποτέ άλλοτε, με τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους στην πρώτη γραμμή», είπε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της FIFPRO Europe και πρόσθεσε: «Επενδύσαμε στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Αντιμετωπίσαμε μια σειρά από προβλήματα και θέματα, όπως η πανδημία, η άδεια μητρότητας, η ψυχική υγεία, οι κανονισμοί για διασείσεις, η θερμική καταπόνηση, οι προσυνεννοημένοι αγώνες. Και όλα όσα πετύχαμε, τα τελευταία χρόνια, τα καταφέραμε μέσα από τη μεταξύ μας συνεργασία».

Οι εργασίες του Κονγκρέσου θα συνεχιστούν την Τετάρτη 8 του μήνα, στο ξενοδοχείο St. Raphael στη Λεμεσό, στην παρουσία και εκπροσώπων της UEFA και της European Club Association (ECA).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ