aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησαν δουλειά στην Arsenal (Συνεργασία με τον Σατσιά)

Ξεκίνησαν δουλειά στην Arsenal (Συνεργασία με τον Σατσιά)

Με πλήρως ανανεωμένη προπονητική ομάδα και με δεύτερη σχολή στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Grammar School στη Δευτερά να προστίθεται σε αυτή του Στροβόλου, η ακαδημία της Arsenal Soccer School Cyprus ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες τις προπονήσεις ενόψει της σεζόν 2016-2017.

Ξεπέρασαν ήδη τους 250 οι νεαροί, ηλικίας 4 με 14 ετών, που προπονούνται στην Arsenal Κύπρου, ενώ αναμένεται πως τον Οκτώβριο ο αριθμός θα πλησιάσει τους 300, αφού είναι σύνηθες φαινόμενο να εγγράφονται αρκετοί το δεύτερο μήνα της σεζόν.

Έμφαση στους μικρούς

Οι αλλαγές στους κανονισμούς της ΚΟΠ, που είχαν ως αποτέλεσμα η Arsenal -μέσω του Κεραυνού- να μην μπορεί να κατεβάσει φέτος ομάδες U13 και U15, έφερε αλλαγή φιλοσοφίας στην ακαδημία. Η Arsenal συμμετέχει κανονικά στα παγκύπρια πρωταθλήματα της ΠΟΑΠ, ενώ πλέον δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις μικρότερες ηλικίες. Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις εγγραφές από παιδιά προδημοτικής ηλικίας, με τις προπονήσεις τους να χαρακτηρίζονται κυρίως από παιχνίδι και διασκέδαση.

Οι προπονήσεις στην Arsenal είναι καθημερινές, με τις ώρες να είναι ευέλικτες, ανάλογα με τις δυνατότητες των γονιών. Πέρα από τις προπονήσεις, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν εντός της χρονιάς σεμινάρια, εξωαγωνιστικά μαθήματα, ενώ ξένοι προπονητές θα επισκέπτονται για εκπαίδευση την ακαδημία. Οι προπονήσεις της Arsenal Κύπρου διέπονται από τους κανόνες και τρόπους λειτουργίας της Arsenal στο Λονδίνο, με όλες τις οδηγίες εκμάθησης του σπορ να έρχονται από τα κεντρικά των «κανονιέρηδων», πιστοί έτσι στο μότο «Play the Arsenal Way».

Οι νέοι προπονητές

Όσον αφορά την προπονητική ομάδα, ο Άρα Πετροσιάν συνεχίζει γι΄ άλλη μια χρονιά ως ο τεχνικός διευθυντής, ενώ στο τιμ των κόουτς παραμένει ο Νίκολας Κόστα. Από κει και πέρα, οι νέες προσθήκες είναι οι Πρόδρομος Μιχαήλ, Ανδρέας Χαραλάμπους, Ηλίας Κυρατζής, Χιούγκο Κουέντζου και ο προπονητής τερματοφυλάκων Σίλβιο Μούλερ. Στη σχολή στη Δευτερά, υπεύθυνος είναι ο Λοΐζος Λουβαρής. Όλοι τους έχουν τα απαιτούμενα προπονητικά διπλώματα, αλλά και τα χαρακτηριστικά σε κοουτσάρισμα και χαρακτήρα που απαιτεί η Arsenal. Επιπλέον, θα περάσουν στο τέλος Νοεμβρίου από ειδική εκπαίδευση από τον τεχνικό διευθυντή της Arsenal, Κίερον Λιούις, ο οποίος θα έρθει από το Λονδίνο.

Σημασία στο Safeguarding

Ιδιαίτερη σημασία δίνει φέτος η Arsenal στο safeguarding, το οποίο αποτελεί ρητή οδηγία από το Λονδίνο για όλες τις ακαδημίες της παγκόσμια. Πρόκειται για οδηγία σωστής συμπεριφοράς προς τα ανήλικα άτομα, σε θέματα προστασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελεί βασικό κριτήριο οι προπονητές των Arsenal Soccer Schools να έχουν τα σωστά skills χειρισμού νεαρών ατόμων, ενώ απαραίτητο είναι το λευκό ποινικό μητρώο.

Συνεργασία με Σατσιά

Στα εξωαγωνιστικά θέματα, η Arsenal Soccer School Cyprus ξεκίνησε φέτος συνεργασία στα θέματα φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης με τον Μαρίνο Σατσιά, ο οποίος στεγάζεται στο γυμναστήριο New Life (πρώην Salto), το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα γήπεδα του Κεραυνού, όπου στεγάζονται οι «κανονιέρηδες».

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 7000 8815 και στο επίσημο page της Arsenal Soccer School Cyprus στο Facebook.

arsenal-academy-start2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ