aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤσουνάμι καταγγελιών σεξουαλικής βίας

Τσουνάμι καταγγελιών σεξουαλικής βίας

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η εξομολόγηση της χρυσής ιστιοπλόου, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι βιάστηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας της, επιφέροντας ένα τσουνάμι καταγγελιών και αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Αρκετές αθλήτριες στην Κύπρο πέφτουν θύματα περιστατικών σεξουαλικής βίας. Υπάρχει περίπτωση προπονητή, που υποχρέωνε αθλήτριά του να πλαγιάσει μαζί του. Τη μαρτυρία της από προσωπικές εξομολογήσεις καταθέτει στον «Φ» η Μαρία Παπαευσταθίου, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη σεξουαλική βία στον αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μετά από αθλήτριες που ακολούθησαν το παράδειγμα της και μίλησαν για τη σεξουαλική βία που τις στιγμάτισε, ακολουθούν αποκαλύψεις και από άλλους κλάδους και επαγγέλματα. Ανάμεσα τους, η τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου η οποία μίλησε για δύο περιστατικά, η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη και φοιτήτριες από διαφορετικά τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι βυθίζεται η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, αφού ο αρμόδιος Υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή παντός τύπου χρηματοδότησης και εξονυχιστικούς ελέγχους.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Δέσποινα Ψύλλου στο philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ