aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με την ευχή να είμαστε όλοι υγιείς, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όσα επιθυμούμε και να πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζει ο καθένας στη ζωή του.

Αποχαιρετούμε το 2023, μία πολύ σημαντική χρονιά για τον αθλητισμό του τόπου μας! Το αποδεικνύουν οι πολλές και μεγάλες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας στις διεθνείς διοργανώσεις! Υπάρχουν γερές βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και είμαι βέβαιος πως το 2024 θα είναι ακόμη πιο λαμπρό για την Κύπρο μας. Είναι εξάλλου ολυμπιακή χρονιά και ανυπομονούμε να δούμε όσο το δυνατό περισσότερους αθλητές και αθλήτριες μας, να εκπροσωπούν την Κύπρο μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και είναι στο πλευρό τους στη μεγάλη μάχη που δίνουν για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού για κάθε αθλητή και αθλήτρια. Ο ΚΟΑ ως η Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου, επιτελεί με συνέπεια τον θεσμικό ρόλο που του ανέθεσε η κυπριακή Πολιτεία και φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες του κυπριακού αθλητισμού. Συνεχίζουμε τη στήριξη των αθλητών και των αθλητριών μας μέσα από τους Εθνικούς Σχεδιασμούς, τους οποίους διαρκώς εμπλουτίζουμε και ενισχύουμε προς όφελος του αθλητισμού του τόπου μας.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια στον ΚΟΑ ότι η βάση των επιτυχιών είναι οι σωστές υποδομές. Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας χρειάζονται τις κατάλληλες υποδομές και μέσα στο 2023 είχαμε τη χαρά στον ΚΟΑ να εγκαινιάσουμε αρκετές νέες εγκαταστάσεις ή να αναπλάσουμε ήδη υπάρχουσες που έχρηζαν συντήρησης. Τα γήπεδα αντισφαίρισης στη Λάρνακα και στην Αραδίππου, τα γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στην Πάφο και στον Κάτω Μύλο, το Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας στη Λεμεσό είναι μερικά από τα έργα που εγκαινιάσαμε μέσα στον χρόνο που φεύγει.

Με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με την οποία διατηρούμε άριστη σχέση, καθώς και με όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες τις οποίες θεωρούμε στενούς συνεργάτες μας, ο ΚΟΑ επιδιώκει τη διαρκή ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Ως Οργανισμός οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ΚΟΕ, την ΚΕΠΕ, όλες τις Ομοσπονδίες, τους γονείς, τους προπονητές, αλλά πάνω από όλα τις χιλιάδες των αθλητών και αθλητριών μας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Κράτος και την Πολιτεία, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας όπου υπάγεται ο ΚΟΑ μέχρι να πάρει σάρκα και οστά το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο χρειάζεται ο αθλητισμός μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου για την άψογη συνεργασία που έχουμε.  Πολλά ευχαριστώ τέλος στους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. ΚΟΑ,  την Γενική  Διευθύντρια, την υπόλοιπη Διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού!

Με την ευκαιρία του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος μου, θέλω να καλέσω όλους τους εμπλεκομένους Φορείς στον αθλητισμό να τον υπηρετούμε με γνώμονα το καλό του αθλητισμού, σεβόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Ο αθλητισμός έχει μια μαγεία και μια αγνότητα μοναδική! Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε υποχρέωση να τον υπηρετούμε πιστά και έντιμα, μακριά από σκοπιμότητες και αντιαθλητικούς σχεδιασμούς.

Είναι το τελευταίο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που σας απευθύνω ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, αφού στο τέλος Ιανουαρίου θα παραδώσω την σκυτάλη στον επόμενο Πρόεδρο. Ο ΚΟΑ είναι μία σκυταλοδρομία. Πήραμε τη σκυτάλη από κάποιους και θα την παραδώσουμε σε κάποιους άλλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι στο επίκεντρο της έγνοιας του ΚΟΑ ήταν, είναι και θα είναι ο αθλητής και η αθλήτρια. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο, αφοσίωση, ανιδιοτέλεια, ισονομία και αξιοκρατία για την πρόοδο του κυπριακού αθλητισμού.

Αφήνουμε λοιπόν το 2023 και υποδεχόμαστε το 2024, ευχόμενοι καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και πολλές αθλητικές επιτυχίες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ