aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο πρωί της Τετάρτης (15/01) η Ημερίδα της ΕΑΚ με ομιλητή τον Σωτήρη Τριανταφύλλου

Το πρωί της Τετάρτης (15/01) η Ημερίδα της ΕΑΚ με ομιλητή τον Σωτήρη Τριανταφύλλου

Με βασικό ομιλητή τον τέως πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και μέλος του Δ.Σ. της AIPS Europe κ. Σωτήρη Τριανταφύλλου, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) διοργανώνει το πρωί (09:00-11:30) της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου, Ημερίδα με θέμα: «Η νέα εποχή στην αθλητική δημοσιογραφία».

Η Ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια της 47ης Γιορτής των Αρίστων της ΕΑΚ, το οποίο φέτος θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 19:00 (ζωντανά από το ΡΙΚ). Στις 15 του μήνα, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο κ. Τριανταφύλλου θα αναπτύξει το θέμα, δίνοντας έμφαση στις νέες μορφές τηλεοπτικών μεταδόσεων, στα social media και στις κινητές συσκευές, στη ρομποτική δημοσιογραφία και στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου διετέλεσε πρόεδρος του ΠΣΑΤ για δύο θητείες, από το 2012 μέχρι το 2018, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της AIPS Europe. Δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα Flash.gr, είναι καθηγητής στο τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπαιδευτής σε προγράμματα κατάρτισης του τμήματος Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Ημερίδα που διεξάγεται στα πλαίσια της Γιορτής Αρίστων της ΕΑΚ αποτελεί συνέχεια των ενεργειών και δράσεων της Ένωσης Αθλητικογράφων σε θέματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των μελών της. Ανάμεσα στις δράσεις που υλοποιούνται, είναι η διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων, η εξασφάλιση υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι αποστολές στο εξωτερικό (Ολυμπία, Απεσταλμένοι ΕΑΚ). Στην περσινή πρώτη Ημερίδα της Γιορτής Αρίστων, ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της AIPS Europe κ. Τσαρλς Καμενζούλι.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Τριανταφύλλου, θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος της Ημερίδας, με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, το οποίο έχει ως θέμα «Η υποχρέωση και το όφελος των ΜΜΕ στην κάλυψη των άλλων αθλημάτων». Στη συζήτηση, η οποία θα γίνεται σε διαδραστική μορφή με το ακροατήριο, θα μιλήσουν οι:

* Φοίβος Ζαχαριάδης (Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Θεμάτων Αθλητισμού και πρώην πρωταθλητής στο τένις)

* Άθως Αντωνίου (Μέλος του Δ.Σ. της FIBA Europe και Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης)

* Πέτρος Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος, μέλος του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Στίβου)

* Σωτήρης Τριανταφύλλου (τέως πρόεδρος ΠΣΑΤ, μέλος του Δ.Σ. της AIPS Europe)

Δικαίωμα συμμετοχής στην Ημερίδα έχουν όλα τα μέλη της ΕΑΚ, καθώς και άτομα που ασχολούνται με τη δημοσιογραφία (είτε ως νέοι στο χώρο ή φοιτητές) και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην ΕΑΚ, καθώς και το γενικότερο κοινό, που θα ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Με το τέλος της Ημερίδας, θα ακολουθήσει δεξίωση, με την υποστήριξη του Starbucks.

Οι υποστηρικτές της Γιορτής Αρίστων

Η Γιορτή των Αρίστων, η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου από τον Μάιο του 1974, βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης και της ΕΑΚ είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ είναι η UNICARS, η Τράπεζα Κύπρου και η Cytavision. Χορηγός Επικοινωνίας της Γιορτής το ΡΙΚ και την Καταμέτρηση των Ψήφων των κορυφαίων πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Αθλοθέτης των επάθλων είναι η εταιρεία HERCULES. Χορηγοί της Γιορτής Αρίστων είναι οι CNP Cyprialife, Eneos Motor Oil, Psaltis Auto Parts, Heineken, Murphy’s Fine Ales & Food, Starbucks και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος. Υποστηρικτές είναι οι ACS Courier, Ticketour.com.cy, CONEQ Audio Visual Equipment και Άης Αμπέλης. Χορηγός φιλοξενίας το Classic.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία προχώρησε στην ευγενική παραχώρηση της αίθουσας «Ευ Αγωνίζεσθαι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ