aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο... μονοπώλιο του ΑΠΟΕΛ, τα «κανόνια» και οι καλύτεροι (pics)

Το… μονοπώλιο του ΑΠΟΕΛ, τα «κανόνια» και οι καλύτεροι (pics)

Η ΚΟΠ βράβευσε απόψε, σε μία λιτή εκδήλωση, η οποία είχε διάρκεια μίας ώρας τους κορυφαίους της ποδοσφαιρικής σεζόν 2015-2016. Απονεμήθηκαν τα έπαθλα στις πρωταθλήτριες ομάδες για τις τέσσερις κατηγορίες, στην πρωταθλήτρια γυναικών όπως επίσης και επιπρόσθετες σημαντικές βραβεύσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών, ο Κωνσταντίνος Ανδρέου της Ομόνοιας έχει επιλεγεί ως ο πολυτιμότερος της Εθνικής Ανδρών φούτσαλ, η Λουγκριτία Χρυσοστόμου η οποία αγωνίζεται με τις Ελπίδες Καρδίτσας έχει επιλεγεί ως η πολυτιμότερη της Εθνικής Γυναικών και η Φιλίππα Σάββα της ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων ως η πολυτιμότερη της Εθνικής Νεανίδων U-19.  Επίσης, βραβεύτηκαν οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές. Εθνική U-17: Ανόρθωση. Εθνική U-19: ΑΠΟΕΛ. Εθνική Ελπίδων U-21: ΑΠΟΕΛ. Εθνική Ανδρών: ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαίος προπονητής έχει ψηφιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Γιώργος Εφραίμ του ΑΠΟΕΛ έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του και ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Νεόφυτος Μιχαήλ έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής.

Το σκηνικό με τον πρώτο σκόρερ ξεκαθάρισε στο φινάλε και βραβεύτηκαν οι Καβενάγκι, Άλβες και Μακρίεφ που πέτυχαν από 19 τέρματα, ενώ καλύτερη επίθεση βραβεύτηκε ο ΑΠΟΕΛ που πέτυχε 91 τέρματα. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Γιώργος Κυπριανού και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ο Τζορτζ Ντιόν Εσάγιας.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος φούτσαλ αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Κουλουμπρής του ΑΠΟΕΛ και καλύτεροι στις Κατηγορίες U-17 και U-21 αντίστοιχα δύο ποδοσφαιριστές της Ελπίδας Αστρομερίτημ Νεόφυτος Ανδρέου και Μοχαμάτ Ομάρ Ελ Κέμπε. Καλύτερη ποδοσφαιρίστρια αναδείχτηκε η Άντρη Βιολάρη του Απόλλωνα.

Διαιτητής της χρονιάς ο Βασίλης Δημητρίου και βοηθός διαιτητής ο Αριστείδης Χρίστου. Ο Ιωάννης Πίττας (Απόλλωνας) αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα Νέων U-21. Ο Ανδρέας Κατσαντώνης αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’ Κατηγορίας.

Τέλος, τιμητικές βραβεύσεις στη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου για την κατάκτηση του τροπαίου FA Sunday Cup, τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου για τα 85 χρόνια κοινωνικής και αθλητικής προσφοράς και στον ΑΠΟΕΛ για τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Europa League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ