aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Κινημα Οικολογων - Συνεργασια Πολιτων στηριζει την κατοχυρωση του επαγγελματος του προπονητη

Το Κινημα Οικολογων – Συνεργασια Πολιτων στηριζει την κατοχυρωση του επαγγελματος του προπονητη

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν την Τετάρτη (23/8) αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, υπό τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Κουλουμπρή και τα μέλη Μαγκαφά, Πολυβίου και Σοφοκλέους, με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη και την Αντιπρόεδρο Β’, κα Έφη Ξάνθου.

Κύριο θέμα της συνάντησης, η οποία έγινε στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ήταν η κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου, η εισαγωγή του ενιαίου συμβολαίου και η θέσπιση του κατώτατου μισθού του προπονητή.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα που έχει πρόσφατα δει το φως της δημοσιότητας και αφορά την ανώνυμη καταγγελία περί αθέμιτου ανταγωνισμού κατά 60 προπονητών, μερικοί εκ των οποίων είναι υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως το επάγγελμα του προπονητή, το οποίο είναι λειτούργημα στην περίπτωση των ακαδημιών ποδοσφαίρου, πρέπει να κατοχυρωθεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περδίκη και την κα Ξάνθου για την φιλοξενία και την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε αλλά και για την πρόθεσή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να στηρίξει κοινοβουλευτικά την κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών κ. Άντρος Κουλουμπρής και προσθέτει: «η κατοχύρωση του επαγγέλματος, η οριοθέτηση κατώτατου μισθού και η εισαγωγή του ενιαίου συμβολαίου αποτελούν προτεραιότητα του Συνδέσμου, ο οποίος θα συνεχίσει το δημόσιο διάλογο και τις συναντήσεις με τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των αιτημάτων του».

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, ανέφερε πως το αίτημα του Συνδέσμου Προπονητών για κατοχύρωση του επαγγέλματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των προπονητών, θα έχει την κοινοβουλευτική στήριξη του Κινήματος.

«Πρέπει να υιοθετηθεί ο θεσμός του πρότυπου συμβολαίου και του καθορισμού κατώτατου μισθού για τους προπονητές» είπε ο κ. Περδίκης. «Μόνο με την κατοχύρωση του επαγγέλματος των προπονητών -που στις περιπτώσεις των ακαδημιών ποδοσφαίρου μπορεί και να θεωρηθεί λειτούργημα- θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για πάταξη της αδήλωτης και παράνομης εργασίας» πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ