aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο «Γκολ στη Ζωή» ολοκλήρωσε το έργο «Μια Μπάλα για Όλους»

Το «Γκολ στη Ζωή» ολοκλήρωσε το έργο «Μια Μπάλα για Όλους»

Ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» περήφανα ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου «Μια Μπάλα για Όλους», το οποίο συμπίπτει με την υλοποίηση της επιθυμίας του νεαρού Γιώργου Φιλίππου, ο οποίος προ μερικών μηνών είχε εκφράσει την επιθυμία να διεξαχθεί ένα διασχολικό πρωτάθλημα ενοποιημένου ποδοσφαίρου. Στο ενοποιημένο ποδόσφαιρο μετέχουν τόσο άτομα με οπτική αναπηρία όσο και άτομα με κανονική όραση, έχοντας τα μάτια καλυμμένα.

Τη Δευτέρα (20/12) στο Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς, το σχολείο στο οποίο φοιτά ο Γιώργος, έγινε ο πρώτος αγώνας ενοποιημένου ποδοσφαίρου, στον οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου και οι πρώην ποδοσφαιριστές – μέλη του «Γκολ στη Ζωή» Άγγελος Μισός, Πανίκος Ξιούρουππας και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Μπάλα για Όλους» το οποίο υλοποιήθηκε με την στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Σχολής Τυφλών «Απόστολος Βαρνάβας», αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν σε παιδιά 500 μπάλες, ειδικές για ενοποιημένο ποδόσφαιρο, ώστε με αυτές να διεξαχθεί το πρώτο πρωτάθλημα ενοποιημένου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Οι συγκεκριμένες κουδουνίζουν, ώστε να διευκολύνουν το παιχνίδι. Είναι μικρές και ελαφριές προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούνται από παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το περασμένο καλοκαίρι άτομα με οπτική αναπηρία από την Κύπρο, με τη συνοδεία του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του «Γκολ στη Ζωή» Πανίκου Ξιούρουππα, βρέθηκαν στη Βουδαπέστη και συμμετείχαν σε αγώνα για το επίσημο λανσάρισμα της ειδικής μπάλας, την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ηλίας Μάστορας του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Youthorama. Το πανευρωπαϊκό λανσάρισμα έγινε με τη συνεργασία του UEFA Foundation For Children στο πλαίσιο του UEFA EURO 2020.

goal sti zoi

goal sti zoi

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ