aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΤο 23% της ΚΟΠ, το 25% στον Καναδά και το 30% στην Πρέμιερ Λιγκ

Το 23% της ΚΟΠ, το 25% στον Καναδά και το 30% στην Πρέμιερ Λιγκ

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με την μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑ.Σ.Π. απέρριψε την πρόταση της ΚΟΠ και των Σωματείων για αποκοπή του 23% των ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιριστών και δεν συζητά οποιαδήποτε πρόταση που να αφορά μειωμένους μισθούς πριν την 15η Μαρτίου, ημερομηνία αναστολής των πρωταθλημάτων από την Ομοσπονδία.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η FIFPRO τάχθηκε στο πλευρό του ΠΑ.Σ.Π., ενώ ο εκτελεστικός πρόεδρος του συνδέσμου, Σπύρος Νεοφυτίδης χαρακτήρισε την πρόταση της ΚΟΠ και των Σωματείων ως τη χειρότερη απ’ όλες τις Ομοσπονδίες του κόσμου. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν ισχύει καθώς στην Αγγλία η Premier League κατέθεσε στην ένωση παικτών «ψαλίδι» 30% στα συμβόλαιά των παικτών για τους επόμενους δώδεκα μήνες, κάτι που απορρίφθηκε από την PFA.

Διαβάστε επίσης: Η FIFPRO καλεί την ΚΟΠ να επανεξετάσει την πρόσφορα για μείωση 92% των απολαβών

Την ίδια ώρα στον Καναδά, η απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν για περικοπές μισθών 25% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών κάτι που έγινε αποδεκτό και μάλιστα ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Κλάναχαν (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές για την ανταπόκρισή τους να βοηθήσουν τα σωματεία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Nεοφυτίδης: «Η χειρότερη πρόταση σε όλο τον κόσμο!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ