aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο 15ο Συνέδριο Υπουργών Αρμόδιων για τον Αθλητισμό στην Τιφλίδα Γεωργίας

Το 15ο Συνέδριο Υπουργών Αρμόδιων για τον Αθλητισμό στην Τιφλίδα Γεωργίας

Πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας (15-17 Οκτωβρίου 2018), με διοργανωτή το EPAS (Enlarged Partial Agreement on Sport) του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 15ο Συνέδριο Υπουργών Αρμόδιων για τον Αθλητισμό.

Στο Συνέδριο, στο οποίο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό, καθώς και η συμβολή του EPAS στην υλοποίηση τους, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια Δρ Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη.

Συγκεκριμένα, το Συνέδριο απασχόλησε το θέμα «Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αθλητισμό: υποχρεώσεις και κοινές ευθύνες», όπου οι Υπουργοί συζήτησαν τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αθλητισμό. Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του αθλητισμού είναι μια σοβαρή ανησυχία που μοιράζονται από κοινού οι δημόσιες αρχές και το αθλητικό κίνημα.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε το θέμα «Καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό: κλιμάκωση της δράσης». Η καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό είναι στην κορυφή της διεθνούς πολιτικής ατζέντας δημοσίων αρχών κατά τα τελευταία χρόνια. Συμφωνήθηκε ότι, για τη βελτίωση της χρηστής διακυβέρνησης θα πρέπει να θεσπιστούν συγκεκριμένοι κανόνες, ενώ για τα προσυνεννοημένα παιχνίδια πρέπει να γίνει προσπάθεια εφαρμογής της σχετικής συνθήκης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις 17 Οκτωβρίου στα πλαίσια της συνεδρίας Υπουργών πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρία στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας όπου συζητήθηκαν με μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων της Γεωργίας και των Υπουργών τρόποι συνεργασίας για τα δύο πιο πάνω θέματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ