aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤι ξέρουμε ως τώρα για τα 14 περιστατικά με κορωνοϊό

Τι ξέρουμε ως τώρα για τα 14 περιστατικά με κορωνοϊό

Στα δεκατέσσερα ανήλθαν τα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο μετά την ανακοίνωση άλλων τεσσάρων επιβεβαιωμένων από το Υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα 9 Μαρτίου- Τα δυο πρώτα περιστατικά

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε τον 64χρονο ιατρό δρ. Χρυσόστομο Κόκκινο, διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας, ο οποίος επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου. Παρουσίασε στις 8 Μαρτίου μυαλγίες και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες μόνος του για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι από τις επαφές του εξετάστηκαν μέχρι στιγμής, κανείς δεν εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε 25χρονο ο οποίος ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2 . Είχε εξεταστεί από το ιατρείο στο αεροδρόμιο και του είχε ζητηθεί να αυτοπεριοριστεί. Είναι ακόμα σε αυτοπεριορισμό αλλά στις εξετάσεις που του έγιναν ξανά για δεύτερη φορά επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικό. Είπε ότι τα συμπτώματα τα παρουσίασε στις 5/3.

Τετάρτη 11 Μαρτίου- Άλλα τέσσερα περιστατικά

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας θετικά στον κορωνοϊό είχαν εντοπιστεί δυο πρόσωπα που έφθασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Μαρτίου, και καταγράφηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας.
Ένα άτομο που νοσηλευόταν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό. Επρόκειτο για οδηγό ταξί από την Πάφο του οποίου η ιχνηλάτηση των επαφών του κατέστη ιδιαίτερα δύσκολη.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα τρία από τα τέσσερα επιβεβαιωμένα περιστατικά με κορωνοιό μεταφέρθηκαν ήδη στον νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ ένα από τα τέσσερα άτομα ζήτησε να παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πέμπτη 12 Μαρτίου- Νέα τέσσερα περιστατικά στο χάρτη

Νέα περιστατικά κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Αυτά αφορούν:

Ένα άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και αφού εκδήλωσε συμπτώματα, επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420.

Ένα άτομο που νοσηλευόταν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

Και ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Παρασκευή 13 Μαρτίου- 4 νέα περιστατικά ανακοινώνει το Υπ. Υγείας

Τέσσερα νέα θετικά περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία έφθασαν τα 14 σύνολο.
«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα νέα περιστατικά κορωνοϊού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Δύο άτομα που είναι σε κατ` οίκον περιορισμό και είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αθήνα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσαν συμπτωματολογία.

Δύο άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και τα οποίο είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μέχρι στιγμής ενημέρωση όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι σε καλή κατάσταση.

Πέντε τα επιβεβαιωμένα περιστατικά στα κατεχόμενα

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ανεβάζοντας τον αριθμό στους πέντε.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τα δύο κρούσματα αφορούν σε Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι παρουσίασαν χθες πυρετό και μεταφέρθηκαν στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το τρίτο κρούσμα αφορά Τουρκοκύπριο, ο οποίος επέστρεψε πριν από 9 ημέρες από τη Βρετανία και παρουσίασε ψες πυρετό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ