aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΘύρα 9: «Όταν κάποιοι ξεπούλησαν το λαοφιλέστερο και ενδοξότερο σωματείο…»

Θύρα 9: «Όταν κάποιοι ξεπούλησαν το λαοφιλέστερο και ενδοξότερο σωματείο…»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Θύρα 9 με αφορμή τα 26 χρόνια ίδρυσης της, ενώ καλεί τον κόσμο της Ομόνοιας 1948 στον κεντρικό σύνδεσμό απόψε στις 18:00 για φαγοπότι.

Αναλυτικά: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μας, καθώς συμπληρώνονται 26 χρόνια από την ίδρυση μας. Μια ιστορική μέρα που έμελλε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο οπαδικό σύνολο στο νησί.

Σήμερα περήφανοι μπορούμε να πούμε ότι η Θύρα 9 όχι μόνο έδωσε νέα μορφή στην κυπριακή οπαδική σκηνή, αλλά έφτασε εκεί που δεν το φανταζόταν κανείς. Με μια αλλιώτικη και ασύγκριτη δράση και κουλτούρα στα γήπεδα και στους δρόμους, ξεπέρασε τα στενά όρια της Κύπρου, γκρέμισε τα σύνορα και έγινε γνωστή σε όλη την γη.

Ακόμα κι όταν εμείς δεν ήμασταν εκεί, το όνομα μας έγινε σύνθημα, τραγούδι, μήνυμα σε πανό, σημαίες και πλακάτ στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, από οργανωμένους οπαδούς ανά το παγκόσμιο. Κερδίσαμε σεβασμό, εκτίμηση και αλληλεγγύη γιατί πάντα λέγαμε και αποδεικνύαμε ότι μπάλα είναι μόνο η αφορμή, ότι πραγματικός οπαδός σημαίνει να παλεύεις για ένα άλλο αθλητισμό και μια άλλη ζωή κι όχι αυτό που μας πλασάρουν και προσπαθούν να μας επιβάλουν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ.

Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για μας. Πολλοί καλοθελητές βάλθηκαν να μας ξεγράψουν, να προαναγγείλουν την αποδυνάμωση, ακόμα και την διάλυση μας, μετά από τα όσα έγιναν στην Ομόνοια και τον βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε όταν κάποιοι ξεπούλησαν το λαοφιλέστερο και ενδοξότερο σωματείο που γέννησε αυτός ο τόπος. Έπεσαν έξω όμως και απότυχαν οικτρά. Γιατί εμείς ποτέ δεν υποταχθήκαμε, δεν συνθηκολογήσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν ξεπουληθήκαμε, αλλά παραμείναμε αλύγιστοι σημαιοφόροι της Ομονοιάτικης ιδέας και συνεχίζουμε περήφανοι και δυνατοί όσο ποτέ, να πορευόμαστε πιστοί στα ιδανικά που γέννησαν την Ομόνοια και την Θύρα 9.

Για να παραφράσουμε και ένα γνωστό ποιητή:
Αδέρφια πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
κι ας μας λεν αεροβάτες
όσοι δεν ένιωσαν ποτέ
με τι σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!

Σήμερα φαγοπότι και γλέντι από τις 18:00 στον κεντρικό.

26 χρόνια Θύρα 9
26 χρόνια πάντα μπροστά»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ