aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΘΕΜΑ: Ημερίδα «Αντι-Ντόπινγκ και Συμπληρώματα Διατροφής»

ΘΕΜΑ: Ημερίδα «Αντι-Ντόπινγκ και Συμπληρώματα Διατροφής»

Η Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) και τα Αθλητικά Σχολεία Λευκωσίας Γυμνάσιο Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους» και Λύκειο Κύκκου Β’, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Αντι-ντόπινγκ και συμπληρώματα διατροφής».

Η Ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους μαθητές των Αθλητικών Σχολείων, αλλά και στους γονείς, και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της CyADA με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα Αθλητικά Σχολεία. Καλούνται, επίσης, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των ΜΜΕ όπως παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 6.30μ.μ. στο Αμφιθέτρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνει η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Κάλλη Χατζηιωσήφ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις παρουσιάσεις:

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντόπινγκ Δρ. Μιχαήλ Πέτρου θα αναπτύξει το θέμα: «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από αθλητές: ντόπινγκ και άλλοι κίνδυνοι», ο Δρ. Αναστάσιος Θεοδώρου, Λέκτορας Βιολογίας της Άσκησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θα αναπτύξει το θέμα «Εργογόνος δράση συμπληρωμάτων διατροφής: από την παραπληροφόρηση στην επιστημονική πραγματικότητα» και ο Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος, Λέκτορας της Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θα παρουσιάσει το θέμα «Συμπληρώματα διατροφής: ψυχοκοινωνική προσέγγιση».

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των εισηγητών στην Ημερίδα και των παρευρισκόμενων. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ