aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΘάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (pics)

Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (pics)

Από το πρωί της Δευτέρας (30/12), η σορός του Θάνου Μικρούτσικου εκτίθεται στην αίθουσα τελετών για όσους επιθυμούν να του πουν το τελευταίο αντίο. Αντί για στεφάνια, η οικογένειά του παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. Η πολιτική κηδεία του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές έδωσαν το «παρών» στην πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό. Η σορός του είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην αίθουσα τελετών, με την κόρη και τα παιδιά του να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Άνθρωπος ανήσυχος, με πληθωρικό ταλέντο, αμεσότητα, χιούμορ και γενναιοδωρία, συγκλόνισε τους πάντες για τη δύναμη ψυχής και την γενναιότητα με την οποία έδωσε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. «Ένας είναι ο στόχος. Πέφτοντας από το σχοινί, το στοίχημα είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε ξανά» είχε δηλώσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στη Μαρία Παπαδή και το OPEN. Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, από το νοσοκομείο που βρισκόταν έδωσε μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Δημήτρη Ινδαρέ και κάνοντας έκκληση σε όλους για τα Χριστούγεννα, λέγοντας «αντί για δώρα δώστε αίμα».

Συντετριμμένοι ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του Θάνου Μικρούτσικου. Τα πρόσωπά τους και τα δάκρυά τους σε κάθε βήμα τους μαρτυρούσαν τον αφόρητο πόνο που ένιωθαν για την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη που για εκείνους όμως ήταν ο δικός τους άνθρωπος.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/12) σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Άνθρωπος ανήσυχος, με πληθωρικό ταλέντο, αμεσότητα, χιούμορ και γενναιοδωρία, συγκλόνισε τους πάντες για τη δύναμη ψυχής και την γενναιότητα με την οποία έδωσε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

«Ένας είναι ο στόχος. Πέφτοντας από το σχοινί, το στοίχημα είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε ξανά» είχε δηλώσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στη Μαρία Παπαδή και το OPEN. Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, από το νοσοκομείο που βρισκόταν έδωσε μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Δημήτρη Ινδαρέ και κάνοντας έκκληση σε όλους για τα Χριστούγεννα, λέγοντας «αντί για δώρα δώστε αίμα».

Η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου Μαρία Παπαγιάννη και η κόρη τους Αλεξάνδρα Μικρούτσικου

Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα

Tο μεσημέρι της Τρίτης (31/12), η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο. Το «παρών» θα δώσει μόνο η οικογένειά του. Παράλληλα, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές βρέθηκαν στην πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών για να του πουν το τελευταίο αντίο. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό. Η σορός του είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην αίθουσα τελετών, με την κόρη και τα παιδιά του να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/12) σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Άνθρωπος ανήσυχος, με πληθωρικό ταλέντο, αμεσότητα, χιούμορ και γενναιοδωρία, συγκλόνισε τους πάντες για τη δύναμη ψυχής και την γενναιότητα με την οποία έδωσε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. «Ένας είναι ο στόχος. Πέφτοντας από το σχοινί, το στοίχημα είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε ξανά» είχε δηλώσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στη Μαρία Παπαδή και το OPEN. Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, από το νοσοκομείο που βρισκόταν έδωσε μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Δημήτρη Ινδαρέ και κάνοντας έκκληση σε όλους για τα Χριστούγεννα, λέγοντας «αντί για δώρα δώστε αίμα».

Συντετριμμένοι ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του Θάνου Μικρούτσικου. Τα πρόσωπά τους και τα δάκρυά τους σε κάθε βήμα τους μαρτυρούσαν τον αφόρητο πόνο που ένιωθαν για την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη που για εκείνους όμως ήταν ο δικός τους άνθρωπος. Στο πλευρό τους και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ δεμένα και αγαπιόντουσαν πολύ. Μάλιστα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, μετά την είδηση του θανάτου, είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook μία φωτογραφία με τον Θάνο Μικρούτσικο και είχε γράψει στην λεζάντα: «Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα».

Λιάνα Κανέλλη

Γιώργος Κιμούλης (Copyright: NDP)
Copyright: Eurokinissi

Η μάχη με τον καρκίνο

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης είχε αποκαλύψει πότε και πώς έμαθε για τον καρκίνο. «Ετοιμαζόμουν τον Ιούνιο 2017 να κάνω μια περιοδεία με το έργο του Καββαδία. Μου λέει η γυναίκα μου: Μήπως να κάνεις μια εξέταση για το σάκχαρο στην προοπτική των 40 συναυλιών; Η παθολόγος, ως μη όφειλε, μου γράφει να κάνω υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας, βλέποντας κάτι σαν αιμαγγείωμα. Μετά τον υπέρηχο κάνω μαγνητική. Αποδεικνύεται ότι έχω καρκίνο στο συκώτι.

Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Ούτε τώρα που αρρώστησα. Συντάσσομαι με αυτό που είχε πει ο Γούντι Άλεν πριν από 4-5 χρόνια, όταν ήταν 80 ετών, στους “New York Times”: “Καθόλου δεν φοβάμαι τον θάνατο. Απλώς όταν έρθει, δεν θα ήθελα να είμαι εκεί…” Τον αναπαριστώ μάλιστα και στο μυαλό μου. Είμαστε σε ένα ρινγκ εγώ και αυτός. Εγώ 1,70 – τώρα πρέπει να έχω χάσει και κανά δυο πόντους- και αυτός 3 μέτρα ψηλός, φοράμε τα πυγμαχικά μας γάντια και αρχίζει ο αγώνας. Γνωρίζω απολύτως ότι στον 15ο γύρο θα με ρίξει νοκ άουτ. Το στοίχημα που βάζω είναι να τον κερδίζω σε όλους τους προηγούμενους γύρους στα σημεία» είχε αποκαλύψει.

4994254.jpg
Copyright: Eurokinissi
4994256.jpg
Copyright: Eurokinissi
2888_30122019_2.jpg
Copyright: Eurokinissi
2882_30122019_1.jpg
Copyright: NDP

Καλλιτέχνες και συνοδοιπόροι με συγκίνηση τον αποχαιρετούν

Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Αρκετοί από τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν χθες επί σκηνής αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη με αυτό που αγάπησε περισσότερο… τη μουσική. Φανερά συγκινημένος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, έχοντας την Βιολέτα Ίκαρη στο πλευρό του, ανέφερε «σήμερα (σ.σ. χθες βράδυ) είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας άλλος ένας φίλος…». Ενώ κάλεσε το κοινό να ερμηνεύσει μαζί του δύο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Οι «Μικρές νοθείες» από το δίσκο «Θάλασσα στη σκάλα» και το «William Geroge Allum» σε ποίηση Καββαδία από τις «Γραμμές των Οριζόντων» είναι ούτως ή άλλως τραγούδια του Μικρούτσικου που δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Χάσαμε ένα μεγάλο ταλέντο και ένα αγωνιστή της ζωής. Ο Θάνος τα έδωσε όλα στη μουσική. Ξεχείλιζε από ζωή και πνεύμα. Τα έδωσε όλα για να κρατηθεί όρθιος, κόντρα στην περιπέτεια του» τόνισε η Χάρις Αλεξίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενώ ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν παρών. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Όχι μόνο με το έργο του, αλλά και με το αφήγημα της ζωής του. Σε έναν τέτοιο μαχητή της ζωής, δεν ταιριάζουν επικήδειοι».

Το δικό του μήνυμα άφησε όμως και ένας από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, ο οποίος του στάθηκε δίπλα του μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο αδερφός του Ανδρέας. «Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα», έγραψε ο γνωστός παρουσιαστής στο Facebook, έχοντας αναρτήσει μια φωτογραφία του αδερφού του.

«Εγώ αυτό που έχω να πω είναι… ότι καλύτερα που είπαμε αντίο, παρά να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ» ανέφερε ο Χρήστος Θηβαίος, εκφράζοντας την απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη του στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, ενώ το ΚΚΕ, τον αποχαιρέτησε με έναν ξεχωριστό τρόπο. «Όσοι με τον Χάρο γίναν φίλοι με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί και γελασμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ