aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤέσσερις Κύπριοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι συμμετέχουν στα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία της AIPS

Τέσσερις Κύπριοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι συμμετέχουν στα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία της AIPS

Τέσσερις Κύπριοι με πέντε συνολικά υποψηφιότητες βρίσκονται ανάμεσα στα 473 άτομα από την Ευρώπη που δήλωσαν συμμετοχή στα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία “AIPS Sport Media Awards”, τα οποία θα διοργανώσει την Άνοιξη η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικού Τύπου (AIPS).

Όπως ανακοίνωσε η AIPS, συνολικά 473 άτομα από την Ευρώπη υπέβαλαν 711 συμμετοχές, με σκοπό να κριθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από άτομα παγκοσμίου κύρους, από τους χώρους της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού. Συνολικά 129 χώρες εκπροσωπούνται στα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία της AIPS, με 1871 συμμετοχές από δημοσιογράφους και φωτογράφους.

Από κυπριακής πλευράς, συμμετοχή στην κατηγορία video documentary υπέβαλε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Άντρη Κασάπη, με το ίδιο θέμα που κέρδισε τον Οκτώβριο του 2020 την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αφιέρωμα» των Α΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, η οποία είναι η συνέντευξη που έκανε στις ΗΠΑ του προπονητή στίβου Πέτρου Κυπριανού.

Ο δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης υπέβαλε υποψηφιότητα στην κατηγορία “Writing Best Column” (Συγγραφή Καλύτερης Στήλης) με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Tothemaonline.

Ο φωτογράφος Ανδρέας Ιακώβου υπέβαλε υποψηφιότητα στην κατηγορία photography portfolio, με μια από τις πέντε φωτογραφίες της υποψηφιότητας του στην AIPS, να είναι αυτή η οποία του έδωσε και την πρωτιά στα Α΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ, στην κατηγορία «Φωτογραφία Σπορ».

Ο φωτογράφος Γιώργος Παπαπέτρου έθεσε δύο υποψηφιότητες, στις κατηγορίες photography portfolio και photography sport action.

Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία της AIPS είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2019, υπό την κατεύθυνση του προέδρου Τζιάνι Μέρλο, με την πρώτη έκδοση να λαμβάνει χώρα πριν την γενική συνέλευση της AIPS στη Λωζάνη. Η 2η έκδοση των βραβείων διεξήχθησαν δώδεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2020 στην γενική συνέλευση της AIPS στη Βουδαπέστη. Λόγω της πανδημίας, η γενική συνέλευση του 2021 αναβλήθηκε για το 2022, έτσι τα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία θα λάβουν χώρα σε ξεχωριστή τελετή την Άνοιξη.

Η συμμετοχή δημοσιογράφων και φωτογράφων από την Κύπρο πιστοποιεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας στη χώρα μας, με τα αντίστοιχα δημοσιογραφικά βραβεία της ΕΑΚ να αποτελούν επίσης ανάλογη προσπάθεια για ανάδειξη του επιπέδου της κυπριακής αθλητικής δημοσιογραφίας. Η ΕΑΚ συγχαίρει τους συναδέλφους για τη δουλειά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ