aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤέρμα η σιωπή κι η εγκατάλειψη: Nέα εποχή για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο-ΓΣΟ

Τέρμα η σιωπή κι η εγκατάλειψη: Nέα εποχή για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο-ΓΣΟ

Μια νέα εποχή για τον ΓΣΟ αρχίζει, αφού όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, τόσο σε συνέντευξη Τύπου, όσο και μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, μετά από πολλά χρόνια σιωπής και εγκατάλειψης, το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ, θα ξαναζωντανέψει. Θα διορθωθεί, θα συντηρηθεί, θα συμπληρωθεί με νέες υποδομές και θα ξαναμπεί στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της, τόσο των πολιτών όσο και των φοιτητών.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, για την οποία είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Αυτός ο ιστορικός χώρος, ο γεμάτος με τις ωραιότερες αθλητικές αναμνήσεις για τους Λεμεσιανούς, θα πάψει να αποτελεί ένα χώρο που μας πλήγωνε όλους. Θα διορθωθεί, θα συντηρηθεί, θα συμπληρωθεί με νέες υποδομές και θα ξαναμπεί στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της, τόσο των πολιτών όσο και των φοιτητών», τονίζει μεταξύ άλλων και στη συνέχεια αποκαλύπτει:

«Μετά από σχεδόν 3 χρόνια συζητήσεων, ο ΚΟΑ, ο ιδιοκτήτης του ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ, το πανεπιστήμιο της Λεμεσού, καταλήξαμε σε μια συμφωνία, την οποία και θα υπογράψουμε σε λίγο. Μια συμφωνία η οποία υποστηρίζεται έμπρακτα και από την Κυβέρνηση, η οποία θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια μας με ένα ποσό 1.5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατατεθεί στο Δήμο Λεμεσού πριν το τέλος αυτού του χρόνου. Θέλω στο στάδιο αυτό να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για αυτή τους την στήριξη».

Με τη συμφωνία αυτή, ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του Φυτιδείου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ, για μια περίοδο 10 χρόνων, που θα ανανεώνεται ανά 5-ετία. Το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από τους φοιτητές του, αλλά και από τους πολίτες της Λεμεσού. Ο δε Δήμος Λεμεσού αναλαμβάνει τη διαχείριση όλων των άλλων χώρων, συμπεριλαμβανομένου και του Αθλητικού Μουσείου ΓΣΟ που θα ανεγερθεί στο χώρο.

Αμέσως μετά τη διευθέτηση της χορηγίας του 1.500.000 ευρώ από την Κυβέρνηση, ο Δήμος Λεμεσού θα κινήσει τη διαδικασία εκτέλεσης των έργων ανάπλασης του ΓΣΟ. Η διαδικασία περιλαμβάνει τον διορισμό ενός Διευθυντή Έργου και την μέσα από ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες προκήρυξη προσφορών για όλα τα στάδια της ανάπλασης: συντήρηση έργων πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρομηχανολογικών, νέες αίθουσες γυμναστικής, Αθλητικό Μουσείο, κλπ.

Από σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για το ΓΣΟ. Ξεκινά μια νέα αποχή για τη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το ΤΕΠΑΚ. Μια σχέση που θα βασίζεται στη σύζευξη του πανεπιστημιακού αθλητισμού με τον κοινωνικό αθλητισμό.

Φοιτητές και πολίτες όλων των ηλικιών θα χαίρονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΓΣΟ, καθημερινά και ολόχρονα. Ο χώρος με την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, των παιδότοπων και του εστιατορίου – καφετερίας θα ξαναγεμίσει ζωή και κίνηση. Το Αθλητικό Μουσείο θα γίνει πόλος έλξης για τους νέους της Λεμεσού αλλά και για αθλητικές εκδηλώσεις που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν την ιστορία της αθλητομάνας Λεμεσού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ, το φίλο Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα αγκάλιασε την ιδέα επαναλειτουργίας του ΓΣΟ, το ΔΣ του ΚΟΑ, και ιδιαίτερα τους φίλους μέλη του ΔΣ Στέλιο Στυλιανού και Ανδρέα Μυλωνά, τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, αλλά και τον τέως Πρόεδρο του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη και το τέως μέλος του ΔΣ Αντώνη Νικολαΐδη, για τη δική τους συμβολή σε αυτή την ευτυχή κατάληξη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το φίλο Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Πανίκο Φιλίππου γιατί πίστεψε και εργάστηκε για την προοπτική συνεργασίας Δήμου-ΤΕΠΑΚ στον χώρο αυτό.

Ευχαριστώ επίσης τον τέως Πρύτανη Ανδρέα Αναγιωτό και τον Αντιπρύτανη Κρίστη Χρυσοστόμου, τα μέλη του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο Νικόλα Ιορδάνους και Χρίστο Χωματά, καθώς επίσης και τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, τον Διευθυντή Φοιτητικής Μέριμνας, και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσιών του ΤΕΠΑΚ.

Τέλος ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, τον Δημοτικό Γραμματέα και Δημοτικό μας Μηχανικό, όπως επίσης και τους νομικούς συμβούλους που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία.

Εύχομαι το ΓΣΟ να ξαναζήσει τις μεγάλες μέρες της αθλητικής δραστηριότητας που έζησε στο παρελθόν», τονίζεται καταληκτικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ