aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤα έκαναν μαντάρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Τα έκαναν μαντάρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Κύπρος παρ’ ολίγον να χάσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου, πρώην Ευρωπαϊκό Κύπελλο, «Μπρούνο Ζάουλι» και να εκτεθεί διεθνώς και τώρα οι αρμόδιοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμου να προλάβουν να προετοιμάσουν το Τσίρειο ώστε να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες αντί στο ΓΣΠ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν.

Οι αγώνες λίγο έλειψε να χαθούν λόγω της έκδοσης προσωρινών μέτρων από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ενώπιον της οποίας προσέφυγε εταιρεία η οποία αποκλείστηκε από το διαγωνισμό.

Η προσφορά αφορούσε κυρίως την ανακατασκευή του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) καθώς και άλλες εργασίες στον στίβο του ΓΣΠ.

Ο ΚΟΑ προειδοποίησε, πως αν δοθούν τα «προσωρινά μέτρα» (με τα οποία δεν μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία η οποία επελέγη για την εκτέλεση των εργασιών) τότε θα ανατραπεί η διαδικασία και θα χαθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου (οι αγώνες Γ’ Κατηγορίας), το οποίο προγραμματίστηκε να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο. Η προειδοποίηση του ΚΟΑ δεν έγινε αποδεκτή, κάτι το οποίο δυνατόν να κοστίσει περίπου €500.000 περισσότερα από όσα θα κόστιζε αν οι αγώνες διεξάγονταν στο ΓΣΠ, όπως υποδεικνύει ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Όπως εξηγεί, το επιπλέον κόστος θα προκύψει από το γεγονός ότι ο τάπητας του στίβου του Τσιρείου αντιμετωπίζει προβλήματα και τμήματά του πρέπει να αντικατασταθούν, είτε επειδή έχουν φθαρεί είτε επειδή καήκαν από τις φωτοβολίδες που έριχναν οπαδοί κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο κ. Κωνσταντινίδης εκτιμά ότι η αντικατάσταση τμημάτων του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) θα κοστίσει περίπου €300.000. Επιπλέον, θα δαπανηθούν χρήματα για αγορά εξοπλισμού (κρεβατάκια,  στυλοβάτες, εμπόδια), και το ΓΣΠ θα στείλει κι αυτό φωτεινές πινακίδες σύστημα «φώτο φινις» ασύρματο κ.τ.λ. «Κάποια από αυτά θα διατεθούν από μας», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την άποψη, ότι λόγω του επείγοντος ζητήματος, ίσως στην περίπτωση του Τσιρείου παρακαμφθούν οι διαδικασίες των προσφορών και επιλεγεί η λύση της ανάθεσης.

Όσον αφορά τον συνθετικό τάπητα του ΓΣΠ, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως το έργο θα υλοποιείτο έτσι κι αλλιώς αλλά προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνη, ώστε να χρησιμοποιηθεί και τους πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου. Όπως εξήγησε, το 1998 όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά, καθώς και το 2007 που αντικαταστάθηκε, η εταιρεία που κέρδισε που ανέλαβε την τοποθέτηση/ αντικατάσταση έστειλε δικό της συνεργείο γι’ αυτό το σκοπό στην Κύπρο.

Ο συνθετικός τάπητας του ΓΣΠ επιβάλλεται να αντικατασταθεί, όχι μόνο επειδή ολοκληρώθηκε ο χρόνος ζωής του (περίπου 7-8 χρόνια) αλλά και ένεκα της πολλής χρήσης από τους αθλητές του ΓΣΠ, του ΓΣ Πράξανδρος και από αθλητές σχολείων. Παράλληλα, στο ΓΣΠ προπονούνταν αθλητές της εθνικής ομάδας στίβου ενώ διεξάγονταν και οι παγκύπριοι αγώνες στίβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ