aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Τα αθλήματα δεν χωρίζονται βάσει φύλου»

«Τα αθλήματα δεν χωρίζονται βάσει φύλου»

Επ’ ευκαιρίας της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας ο ΠΑΣΠ εύχήθηκε ό,τι καλύτερο σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις ποδοσφαιρίστριες μέλη του. Διαβάστε τις δηλώσεις που έδωσαν δύο γυναίκες – μέλη του ΠΑΣΠ, η Ιβάνα Τάνεβα και η Μαρία Ιωάννου:

Ιβάνα Τάνεβα (Ομόνοια/Λευκοθέα):

«Η άποψη μου είναι ότι τα αθλήματα δεν χωρίζονται βάση φύλου. Δεν ανήκει το κάθε φύλο σε συγκεκριμένα αθλήματα. Όταν αγαπάς ένα άθλημα το κάνεις και μάλιστα με πάθος. Αυτό νιώθω εγώ. Αυτό είναι και που σε σπρώχνει να προχωράς μπροστά. Οι περισσότεροι που ακούνε ότι είμαι ποδοσφαιρίστρια δεν το πιστεύουν.

Ούτε καν έχουν ιδέα πολλοί στη Κύπρο ότι υπάρχει Γυναικείο πρωτάθλημα, όμως όταν το μαθαίνουν με ρωτάνε για λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει το Γυναικείο ποδόσφαιρο στη Κύπρο αφού ολοένα και περισσότερες γυναικείες ακαδημίες ανοίγουν ενώ και το γυναικείο ενδιαφέρον αυξάνεται».

Μαρία Ιωάννου (Barcelona FA):

«Στην Κύπρο ειδικά οι γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ενώ δεν έχουν σχεδόν κανένα κίνητρο εκτός από την τεράστια αγάπη τους για το άθλημα κατ’ εμένα μόνο περηφάνια μπορούν να νιώθουν. Γιατί όταν κάνεις κάτι και θυσιάζεις τις  περισσότερες σου ώρες στο γήπεδο μόνο και μόνο γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο είναι αξιέπαινο! Πλέον το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει αρχίσει να γίνεται πιο αναγνωρίσιμο και αποδεκτό από τον κόσμο γενικότερα.

Όταν λέω σε άτομα ότι παίζω ποδόσφαιρο οι αντιδράσεις είναι θετικές, αρκετοί φίλοι και γνωστοί έρχονται γήπεδο να μας υποστηρίξουν, αναγνωρίζουν τις θυσίες μας για να μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Θεωρώ ότι όμως η στήριξη πρέπει να έρθει από τα ψηλότερα στελέχη αφού από αυτή την πλευρά είναι παραγκωνισμένο το άθλημα, άσχετα των επιτυχιών της εθνικής γυναικείας ομάδας τα τελευταία χρόνια. Μπορεί κάτω από κάποιες προϋποθέσεις το Γυναικείο ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί περισσότερο στη Κύπρο. Έτσι κι αλλιώς ο αθλητισμός στην Κύπρο γενικότερα είναι υποβαθμισμένος. Εμείς είμαστε εδώ ζητάμε βοήθεια και απαιτούμε κάποια δικαιώματα όμως χωρίς ανταπόκριση!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ