aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνέδριο με θέμα «Ο Αθλητισμός Ασπίδα κατά των Εξαρτήσεων»

Συνέδριο με θέμα «Ο Αθλητισμός Ασπίδα κατά των Εξαρτήσεων»

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών οργανισμών, ομοσπονδιών, προπονητών, γυμναστών και με ζωντανή μετάδοση μέσω βίντεο σε αριθμό σχολείων της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και Στρατόπεδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 το 2ο Συνέδριο της Συμβουλευτικής Συντονιστικής Επιτροπής Αθλητισμού Ενάντια στις Εξαρτήσεις, με θέμα «Ο Αθλητισμός Ασπίδα κατά των Εξαρτήσεων».

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου και Τυλληρίας, στον Αρχάγγελο, με κύριους ομιλητές την τρις χρυσή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου και τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΕΝΘΕΑ Δρ Κυριάκο Βερεσιέ.

Η δράση εντάχθηκε και στα πλαίσια της καμπάνιας #BeActive, που οργανώνει στην Κύπρο ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Θεμάτων Αθλητισµού και πρόεδρος της Συµβουλευτικής Συντονιστικής Επιτροπής Αθλητισµού Ενάντια στις

Εξαρτήσεις, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τόνισε την αναγκαιότητα όπως αξιοποιηθεί ο Αθλητισμός ως «όργανο» υπέρ της κοινωνίας και της νεολαίας.

Ο Πανιερoτατος Μητροπολίτης Ταµασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, εκ µέρους της Συνοδικής Επιτροπής για Ανθρωπιστικά Θέµατα της Εκκλησίας και πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, στο δικό του χαιρετισμό, εξήρε τη δράση της επιτροπής, η οποία σκοπό έχει τη καλυτέρευση της κοινωνίας, με όχημα τον αθλητισμό.

Τον χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ανέγνωσε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ κ. Μιχάλης Κατσουνωτός.

Συγκίνησε ιδιαίτερα η σπουδαία μας πρωταθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, στην ομιλία της με τίτλο «Ο Αθλητισµός µέσα από τα µάτια µου». Σημαντικά μηνύματα στάλθηκαν από τον Δρ. Κυριάκο Βερεσιέ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Ο Αθλητισµός ως ασπίδα κατά των εξαρτήσεων».

Το συνέδριο έκλεισε με τις παρουσιάσεις, από το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ, εκ μέρους του προέδρου του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, του Δρ Χρίστου Μηνά, προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και του κ. Στέλιου Σεργίδη, Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ.

Epitropi Athlitismou 2

Epitropi Athlitismou 3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ