aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνέδριο για την επιστήμη του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Συνέδριο για την επιστήμη του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Ημερίδα με θέμα: «Η Επιστήμη στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο: Από τη θεωρία στην Πράξη», διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το Πρόγραμμα της Επιστήμης του Αθλητισμού του ομώνυμου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την PIS Fitness. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γουόρεν Γκρέγκσον (Liverpool John Moores University, UK and ASPIRE Soccer Academy, Qatar), ο οποίος θεωρείται ένας από τους επιστήμονες που έχει συμβάλει στις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στην προετοιμασία των ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Γκρέγκσον μαζί με τους δρα Μάριο Χατζηχαραλάμπους (αναπληρωτή καθηγητή Παν/μίου Λευκωσίας), δρα Μάριο Χρίστου (Λέκτορα Παν/μίου Λευκωσίας, υπεύθυνο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, ΕΣΥΑ-ΚΟΑ) και τον Ευθύμιο Κυπριανού (υποψήφιο διδάκτορα, προπονητή φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου, ASPIRE Soccer Academy, Qatar), κάλυψαν ένα πλούσιο φάσμα επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τους προπονητές και τους γυμναστές αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν από τους ομιλητές ήταν: 1) για το πώς η επιστημονική έρευνα στον χώρο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, μπορεί να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο, στα χέρια της προπονητικής ομάδας, σε σχέση με τη δομή της προπόνησης, 2) πώς γίνεται ο σχεδιασμός ημερήσιων και εβδομαδιαίων πλάνων στο απαιτητικό σύγχρονο ποδόσφαιρο, 3) πώς η καθημερινή προπόνηση μπορεί να γίνει η ασπίδα προστασίας των ποδοσφαιριστών για αποτροπή τραυματισμών και 4) πώς γίνεται ο έλεγχος της έντασης και του όγκου της προπόνησης για αποφυγή της υπερπροπόνησης και κατ’ επέκταση τη μείωσης της απόδοσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε την ημερίδα το ακροατήριο, πέραν των 200 σύνεδρων, που αποτελείτο από προπονητές, γυμναστές φυσικής κατάστασης, φυσικοθεραπευτές, αθλητικούς διατροφολόγους, διευθυντές ομάδων και ακαδημιών ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές, φοιτητές και απόφοιτους σχετικών κλάδων με την επιστήμη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.

Την ημερίδα στήριξαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών ποδοσφαίρου Άντρος Κουλουμπρής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο τεχνικός διευθυντής της Σχολής Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, Σάββας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Παν/μίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, ο οποίος μετά τον χαιρετισμό του κήρυξε και την έναρξη των εργασιών της ημερίδας. Σημειώνεται ότι η ημερίδα είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα καθαρά της έσοδα θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «Γκολ στη Ζωή». Για αυτό τον λόγο χαιρέτισε την ημερίδα και παρακολούθησε τις εργασίες της ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ