aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνέχεια με την 11η αγωνιστική στα πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ

Συνέχεια με την 11η αγωνιστική στα πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ

Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικές συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου τα παιδικά πρωταθλήματα Grassroots της ΚΟΠ, που διεξάγονται με τη χορηγία του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ).

Συνολικά υπάρχουν 57 πρωταθλήματα για 6.000 παιδιά, 5-13 χρόνων, σε όλη την Κύπρο. Οι περίπου 500 ομάδες είναι χωρισμένες σε πρωταθλήματα Eagles και Lions, αναλόγως της δυναμικότητάς τους, όπως την κρίνουν οι προπονητές. Εξαίρεση αποτελούν  τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2011, όπου υπάρχει μόνο μια κατηγορία.

Σε όλα τα πρωταθλήματα Lions και στα Eagles για παιδιά γεννημένα από το 2006 έως και το 2010, αλλά και στα πρωταθλήματα του 2011, δεν υπάρχει βαθμολογία. Επίσης, σε αγώνες παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2009 έως και το 2011, δεν υπάρχει διαιτητής. Στόχος είναι τα παιδιά όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν το παιχνίδι, τη συμμετοχή και την άθληση.

Πολυπληθέστερη Eagles η U11 (2005)

Από τις ηλικίες όπου τηρείται βαθμολογία, πολυπληθέστερη είναι αυτή του U11 (παιδιά γεννημένα το 2005), όπου σχηματίστηκε πρωτάθλημα Eagles σε όλες τις επαρχίες.

Στη Λευκωσία, ο ΑΠΟΕΛ «Α» είναι αλάνθαστος με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Το μεγάλο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής θα γίνει μεταξύ του ΑΠΟΕΛ «C», που είναι δεύτερος με 27 βαθμούς, και του Διγενή «Α», που είναι τρίτος με 25β. Ο ΑΠΟΕΛ «Α» παίζει με το ΘΟΪ.

Στη Λεμεσό, την πρωτιά μοιράζονται ο Ολυμπιακός Πειραιώς και η Ε.Ν. Παρεκκλησιάς, έχοντας από 28β. Οι ερυθρόλευκοι παίζουν με την ακαδημία Nikki/ Coerver και η ομάδα της Παρεκκλησιάς με την Atletico «Α». Champions Ύψωνα «Α» και Ανόρθωση έχουν από 23β.

Η Ανόρθωση έχει απόλυτο με 10X3 στη Λάρνακα. Θα παίξει με την Athletico FA ενώ η δεύτερη Ομόνοια (21β) αντιμετωπίζει τη Νέα Σαλαμίνα.

Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στην επαρχία Αμμοχώστου μεταξύ Kids Soccer School / Εθνικός Άχνας «Β» και Ολυμπιακού Πειραιώς, που είναι στην πρώτη και τρίτη θέση, με 24β και 18β, αντίστοιχα. Δεύτερη είναι η Αγία Νάπα με 21β και παίζει με την ακαδημία Sport In Soccer.

Η Γεροσκήπου FC Coever προηγείται στην Πάφο με 22β και παίζει με την ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς. Ο Μιλτιάδης Τάλας έχει 18β και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς που μετράει 14β,  έναν λιγότερο από τον ΑΠΟΕΛ (15β), ο οποίος έχει ρεπό.

Δύο πρωταθλήματα Eagles στο 2004

Μόνο δύο επαρχιακά πρωταθλήματα γίνονται στην ηλικία U12 (2004). Στη Λευκωσία, η ELITE FA έχει 28 βαθμούς και ο ΑΛΦΑ Μακεδονικός 18β. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Σάββατο (28/1), στα γήπεδα Futsal της ΠΑΕΕΚ. Μεγάλο παιχνίδι στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου ο πρωτοπόρος με 24β Kids Soccer Εθνικός Άχνας θα παίξει με τη δεύτερη Νέα Σαλαμίνα, που έχει 21β.

Η δράση στο 2003

Στο 2003 υπάρχουν παντού πρωταθλήματα, με εξαίρεση την Αμμόχωστο. Οι αγώνες του 2003 στη Λευκωσία θα γίνουν Κυριακή (29/1). Πρωτοπόρος είναι ο Χαλκάνωρας Ιδαλίου (30β) και αντιμετωπίζει τον Εθνικό Άσσιας, που έχει 22β και είναι δεύτερος. Όλα τα παιχνίδια διεξάγονται στον Άγιο Δομέτιο, στο γήπεδο του Α’ Δημοτικού.

Στη Λεμεσό, υπάρχει το κλασσικό ντέρμπι ΑΕΛ – Απόλλωνα, με τους γαλαζοκίτρινους να προηγούνται με 24 βαθμούς και τους κυανόλευκους τρίτους, στους 19β. Ανάμεσά τους ο ΑΠΟΕΛ με 23β, παίζει με την ΑΕΖ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 2003 στη Λάρνακα, όπου Athletico FA «Β» προηγείται με 22β, η  Ομόνοια έχει 21β και η Ακαδημίες Αθηαίνου /1619 ακολουθούν με 20β. Στο ματς της ημέρας, η Athletico FA «Α» που έχει 12β παίζει με την Ομόνοια.

Τέλος, στην  Πάφο προηγείται ο Απόλλωνας «Α» με 23β και παίζει με την Πάφο που έχει 11β. Η Juventus έχει 20β και θα αγωνιστεί με την ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς (6β).

Περισσότερες πληροφορίες, αποτελέσματα και βαθμολογίες  στο www.cfa.com.cy

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ