aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση ΚΟΑ με σωματεία και αλλαγές στη Νομοθεσία

Συνάντηση ΚΟΑ με σωματεία και αλλαγές στη Νομοθεσία

Ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή Σωματείων και Ομοσπονδιών για την τροποποίηση του Νόμου περί Σωματείων και Ιδρυμάτων διοργάνωσε ο ΚΟΑ σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δώρα Κυριάκου, χαιρετίζοντας τη συνάντηση τόνισε πως ο σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθούν τα Σωματεία σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Νομοθεσία.

Όπως είπε, οι αλλαγές αυτές απαιτούν τροποποίηση των υφιστάμενων καταστατικών των Σωματείων, έτσι ώστε αυτά να συνάδουν με τη νομοθεσία και είναι αναγκαίες γιατί εμπεδώνουν τη χρηστή διοίκηση και οικονομική διαφάνεια. Σημείωσε ότι η συμμόρφωση και εναρμόνιση με την κείμενη Νομοθεσία, αποτελεί υποχρέωση των Σωματείων, αφού ο Νόμος προνοεί διαγραφή τους από το Μητρώο σε περίπτωση που Σωματεία δεν το πράξουν. Στην παρουσίαση του θέματος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, τόνισε την αναγκαιότητα συμμόρφωσης των Σωματείων με το νέο νόμο και ανέφερε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 τα Σωματεία πρέπει να προβούν στις σχετικές αλλαγές, ούτως ώστε να συνάδουν με τη νομοθεσία.

Στη συνέχεια στάθηκε στα σημεία των αναγκαίων τροποποιήσεων και επεξήγησε στους παρευρισκόμενους τις αλλαγές που θα πρέπει να εντάξουν στο καταστατικό του Σωματείου σύμφωνα με το νέο νόμο. Καταλήγοντας τόνισε ότι τα Σωματεία πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να υποβάλουν τα νέα καταστατικά τους για να αποφύγουν τυχόν αρνητικές συνέπειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ