aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση ΕΑΚ με ΓΣΠ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Συνάντηση ΕΑΚ με ΓΣΠ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) με τη διεύθυνση του ΓΣΠ.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος θέματα ασφαλείας των δημοσιογράφων, τόσο στο χώρο εργασίας των ΜΜΕ στην κερκίδα στο πάνω διάζωμα της Δυτικής, όσο και στα θεωρεία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης και ο Οικονομικός Διευθυντής, Γιώργος Γιαπανάς, ενώ την ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο γενικός γραμματέας Μικαέλο Παπαδάκης και ο σύμβουλος Στέλιος Στέλιου.

Από πλευράς ΕΑΚ τονίστηκε ότι πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των μελών της, προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, χωρίς να υπόκεινται σε απειλές και εκφοβισμούς. Η ΕΑΚ μετέφερε στο ΓΣΠ τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι κατά την τέλεση της εργασίας τους, με αποκορύφωμα τα συμβάντα στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων της Λευκωσίας.

Οι ιθύνοντες του σταδίου της πρωτεύουσας συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για τους αθλητικούς συντάκτες για να εκτελούν την εργασία τους και δεσμεύτηκαν να προβούν το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες ενέργειες προς το σκοπό αυτό, μεταξύ των οποίων η αύξηση του αριθμού των stewards στο χώρο και μετατροπές στο χώρο, οι οποίες δεν θα επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των φιλάθλων στους χώρους εργασίας των δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ χαιρετίζει τη θετική στάση του ΓΣΠ για βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και επί ευκαιρίας σημειώνεται ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ΜΜΕ σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου, στόχο για τον οποίο το Δ.Σ. εργάζεται διεξοδικά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ