aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμφωνία Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ΠΣΑΠ

Συμφωνία Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ΠΣΑΠ

Με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές- μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) να επενδύσουν  στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας και ο ΠΣΑΠ υπέγραψαν σχετικό συμφωνητικό.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα παραχωρεί  υποτροφίες  σε μέλη του ΠΣΑΠ για την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα του, ώστε οι ταλαντούχοι νέοι στην ηλικία ποδοσφαιριστές, να εκμεταλλευτούν όλα όσα προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποτροφίες που θα παρέχονται θα κατανέμονται σε τελειόφοιτους σύμφωνα με τα οικονομικά τους κριτήρια, τα σχολικά, αθλητικά και ποδοσφαιρικά τους προσόντα.

Όπως επισήμανε  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης , «θα καταρτίζεται ένας κατάλογος υποψηφίων από τον ΠΣΑΠ και το Πανεπιστήμιο θα είναι υπεύθυνο για την τελική κατανομή των υποτροφιών» Όσο δε αφορά στο συνολικό αριθμό των υποτροφιών, ο Δρ Καρτακούλλης  ανέφερε ότι αυτός θα συναποφασίζεται από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Ο Τάσος Δημητρίου, Δ/ντής στο Τμήμα Εισδοχής  Φοιτητών  του Πανεπιστημίου  Λευκωσίας, τόνισε πως «οι υποτροφίες θα καλύπτουν  το 50% των διδάκτρων για το πρώτο έτος φοίτησης  και θα ανανεώνονται και για τα υπόλοιπα  χρόνια, με την προϋπόθεση όμως, πως ο μέσος όρος  στη βαθμολογία του φοιτητή, θα είναι τουλάχιστον 2.7/4.0».

unic-psap-2

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος, που συνοδευόταν από τον Γιώργο Γεωργίου, μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΠ, επισήμανε πως  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος χαιρετίζει την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η οποία  δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στα μέλη του να προχωρήσουν με σπουδές σε ένα από τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Συρίγος αφού χαρακτήρισε τη συμφωνία σοβαρή επένδυση προς όφελος των ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ, πρόσθεσε ότι αυτή ανοίγει δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης. Ο χρόνος που μπορεί κάποιος να είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, συνέχισε, ολοένα και μικραίνει, λόγω των τεράστιων υποχρεώσεων που έχουν σήμερα  οι αθλητές του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι έτοιμοι για ένταξη  στο εργατικό δυναμικό της χώρας  και αυτό θα τους το παράσχει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γι ‘ αυτό, κατέληξε,  «ο ΠΣΑΠ χαιρετίζει  την συγκεκριμένη, πρωτοπόρο πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ