aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο Υπουργικό χαλαρώσεις σε αθλητισμό και πολιτισμό

Στο Υπουργικό χαλαρώσεις σε αθλητισμό και πολιτισμό

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗ

Χαλαρώσεις στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό, ενδεχομένως να φέρει η σημερινή ημέρα, αφού παρά το γεγονός ότι από χθες είχαν καταγραφεί κάποιες επιφυλάξεις, σε επίπεδο υπουργείου Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ότι σήμερα θα εξετάσει πρόταση για άρση των περιορισμών σε συγκεκριμένους τομείς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», και εάν τελικά η σχετική πρόταση εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι χαλαρώσεις στον αθλητισμό, θα αφορούν ατομικές προπονήσεις με την παρουσία του αθλητή και του προπονητή του για τα ατομικά αθλήματα και ομαδικές προπονήσεις με τη συμμετοχή μέχρι πέντε ατόμων (για παιδιά και ενήλικες). Χαλαρώσεις πρέπει να αναμένονται και σε ό,τι αφορά τις ομαδικές προπονήσεις Β Κατηγορίας για όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με την προοπτική μάλιστα για επανέναρξη των αγώνων μια εβδομάδα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, η επανέναρξη προπονήσεων και αγώνων, θα επιτρέπεται κατόπιν διενέργειας ελέγχων για κορωνοϊό σε όλους τους αθλητές και τις προπονητικές ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, το Υπουργικό, θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα την επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων και κινηματογράφων, με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Όπως πληροφορούμαστε, στις τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να περιληφθούν και τα γυμναστήρια, υπό πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ, από σήμερα και μια εβδομάδα μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις χαλαρώσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα και θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εμπλεκόμενων υπουργείων, Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, επανέρχονται σήμερα στη μεταξύ τους διαβούλευση μέσω της σχετικής Τεχνικής Επιτροπής, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης.

Τα τέσσερα υπουργεία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», έχουν καθορίσει τις «γραμμές» τους, το καθένα ανάλογα με τους τομείς αρμοδιοτήτων του ενώ σήμερα ενώπιον τους θα έχουν και τις αποφάσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής η οποία πραγματοποίησε χθες ξεχωριστή σύσκεψη προκειμένου να καθορίσει τους δικούς της όρους, στη βάση πάντα των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», οι επιστήμονες δεν φαίνονται έτοιμοι να «επιτρέψουν» μεγάλες χαλαρώσεις, τουλάχιστον πριν από τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ έχουν ήδη καταγράψει και «κόκκινες γραμμές» για τα μέτρα που θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ και τη συνέχεια.

Μεγάλο αγκάθι για το επόμενο στάδιο των χαλαρώσεων, το οποίο τοποθετείται στο τέλος Φεβρουαρίου, αποτελούν αυτή τη φορά οι χώροι εστίασης, με τις απόψεις για άλλη μια φορά να διίστανται αφού υπουργείο Υγείας και επιστήμονες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για νέα έξαρση του κορωνοϊού. Βεβαίως, στο τραπέζι μπαίνει πλέον ξεκάθαρα ο τομέας της οικονομίας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ