aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο συνέδριο της Αστυνομίας Κύπρου για τα στημένα ο ΠΑΣΠ

Στο συνέδριο της Αστυνομίας Κύπρου για τα στημένα ο ΠΑΣΠ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) είναι παρών στο τριήμερο Συνέδριο που διοργανώνει μεταξύ 18-20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Αστυνομία Κύπρου, με θέμα το έργο Integrisport Erasmus+ που αφορά την χειραγώγηση αθλητικών αγώνων.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, που ήταν ανοικτή για το κοινό, ο λειτουργός μάρκετινγκ του ΠΑΣΠ Λοΐζος Χρυσοστόμου ήταν ένας από τους ομιλητές. Παράλληλα, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΣΠ, ανάμεσα τους ο πρόεδρος Γιώργος Μερκής, συμμετείχαν στα γυρίσματα του βίντεο για την καμπάνια της Αστυνομίας Κύπρου.

Το συνέδριο του έργου Integrisport Erasmus+ ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, που διοργανώνει η Αστυνομία Κύπρου, συνδιοργανώνεται μέσα στα πλαίσια των δράσεων του έργου και σε συνέχεια των συνεντεύξεων που έχουν πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2019 με όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς και οργανώσεις που έχουν εμπλοκή με το αντικείμενο των παράνομα στημένων αθλητικών αγώνων.

Κύριος στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων για τα παράνομα στοιχήματα, την αναβάθμιση του τρόπου διερεύνησης υποθέσεων τέτοιας φύσεως καθώς και την παρουσίαση απ’ όλους τους φορείς και οργανώσεις, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για βελτίωση του συντονισμού τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΠΑΣΠ κλήθηκε να κάνει τη δική του παρέμβαση, με θέμα «Εθνική Αθλητική Άποψη: ΠΑΣΠ και ποδοσφαιριστές», την οποία πραγματοποίησε ο λειτουργός μάρκετινγκ του Συνδέσμου Λοΐζος Χρυσοστόμου. Σε αυτή ανέλυσε μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης μεταξύ των μελών του ΠΑΣΠ, ενώ στάθηκε σε προτάσεις του συνδέσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι ποδοσφαιριστές που μπορεί να προσεγγιστούν για να χειραγωγήσουν έναν αγώνα, δεν νιώθουν ακολούθως την απαραίτητη ασφάλεια για να δώσουν πληροφορίες στα αρμόδια όργανα. Θέση του ΠΑΣΠ είναι ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στην Αστυνομία για τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, όπου θα προστατεύεται ο πληροφοριοδότης. Για να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο χρειάζεται η θέληση και η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων του αθλητισμού αλλά και του κράτους».

Εξάλλου, στα πλαίσια της στήριξης του ΠΑΣΠ στο έργο, τέσσερα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Γιώργος Μερκής, ο β’ αντιπρόεδρος Μάριος Αντωνιάδης, ο β. ταμίας Ευάγγελος Κυριάκου και ο εκπρόσωπος της Επαρχίας Λάρνακας Νικόλας Εγγλέζου έλαβαν μέρος στα γυρίσματα του προωθητικού βίντεο για την καμπάνια του έργου Integrisport Erasmus+.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ